Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.04.2015 22:12:13
Deli članek:

Še korak do novega naslova

Grega Wernig

Košarkarice Athleta Celja so le še korak oddaljene od 11. naslova državnih prvakinj, s čimer bi postale najtrofejnejša slovenska ženska ekipa. Štajerke so tudi na drugi finalni tekmi pokazale svojo moč. Od Triglava so bile boljše s 74:58 in v finalu povedle z 2:0.

Na drugi tekmi finala končnice slovenskega državnega košarkarskega prvenstva za ženske v Šporni dvorani Planina v Kranju so domače Triglavanke klonile z izidom 58:74.

Najboljša posameznica na tekmi je bila domačinka Nina Jesenšek z 21 točkami, njena moštvena kolegica Živa Zdolšek je prispeval 14 točk in 11 skokov. Pri gostjah so izstopale Ivana Dojkić s 13 točkami, Maja Erkić in Zala Lešek po deset točk

Podobno kot v ponedeljek so Celjanke, ki že 18. zapovrstjo nastopajo v finalnem nizu, veliko bolje začele tekmo. Na začetku so Kranjčanke sicer povedle s 4:0, a že po prvi četrtini nato zaostajale z 11:22.

A tokrat se niso kar predale. Z vstopom najmlajše članice svoje zasedbe Nine Jesenšek je kranjska ekipa na parketu dobila pravo svežino; 17-letna branilka je hitro dosegla pet zaporednih točk, nato še podala za trojko Ele Mičunović in po dveh minutah in pol drugega dela je Triglav zaostajal le še za točko (21:22). A to je bil tudi edini preblisk domače ekipe. Manjši alarm je Celjanke na drugi strani hitro prebudil. Strnile so svoje vrste ter z nekaj menjavami zaostrile ritem igre. Po nizu 15:2 so v 19. minuti ušle na 25:39, v preostanku tekme pa brez težav zadržale prednost.

"Pozna se premoč Celjank pod samim obročem, kjer se jim težko zoperstavimo pri skoku in borbi. Z naše strani je tam potrebne več pomoči, s tem pa se več prostora odpira njihovim strelkam z razdalje. Celjank nekako ne moremo ujeti, a po tej tekmi za večino stvari dekletom nimam kaj zameriti. Ponosno se lahko podamo na tretjo tekmo in upamo, da bomo odigrali še bolje," je po tekmi dejal kranjski trener Gašper Sluga.