20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 14.10.2014 12:01:28

Obvlada z roko in nogo

mzrkl
Bi radi videli, kako igra košarko žena Vlada Ilievskega? Vas zanima, kako obvlada žogo nekdanja reprezentantka, ki je kariero že končala, zdaj pa se je vrnila pod obroče? Bi radi videli na delu igralko, ki je reprezentantka BiH tako v košarki kot v nogometu?
Če so odgovori pritrdilni, potem je obisk tekem prve slovenske lige za dekleta prava izbira.

Ne gre se slepiti, treba je kar takoj priznati, da je kakovost elitne slovenske lige na skromnem nivoju. Le v Celju se pri Athleteju gredo stvari resno, v kranjskem Triglavu in Grosbasketu iz Grosuplja jim poskušajo čim bolj slediti in v zadnjih sezonah delajo korake naprej, ostalo pa je na skromnem nivoju.

A truda in entuziazma ne gre odrekati niti Konjičanom, Domžalčanom in Mariborčanom, ki še sestavljajo šesterico ekip v prvi ligi. Več jih v deželi na sončni strani Alp ne premoremo. "Prva liga žal, tako kot lani, ostaja le s šestimi ekipami, med katerimi so očitne kakovostne razlike, saj Athlete Celje, Triglav in Grosbasket z nastopi v regionalni ligi pridobivajo na kakovosti. Zato si moramo za cilj dela v prihodnje zastaviti napredek preostalih ekip, da zmanjšamo ta kakovostni razkorak in povečamo število ekip v prvi ligi," pravi predsednica Združenja ženskih klubov Živa Kolman.

Kakovostna razlika, o kateri je govorila, se je pokazala že v prvem krogu, na tekmi v Mariboru, kjer so gostovale Celjanke in slavile s kar 82 točkami razlike. Trikratne zaporedne državne prvakinje imajo sicer zelo mlado ekipo, v kateri kar izstopa povratnica Maja Erkić. Reprezentantka je s klubom sklenila pogodbo, ki ji do 15. januarja prihodnje leto ob ustrezni ponudbi omogoča odhod v tujino.

erkic_3335 ap
Arsen Perić

"Glede na to, da sem minulo sezono zaradi poškodbe nesrečno izpustila in da mi kljub igranju za reprezentanco Slovenije ni uspelo prepričati morebitnih novih delodajalcev, sem se odločila, da ostanem v Celju," pravi Erkićeva, ki je sedem let starejša od naslednje najstarejše soigralke. "V klubu smo se odločili, da začnemo novo petletno obdobje, zato smo v klub pripeljali štiri zelo mlade perspektivne igralke, rojene leta 1997 in mlajše (Prezelj, Dojkić, Lešek, Molnar). Ob igralkah tega letnika, ki so že v našem klubu, sem prepričan, da bo to okostje ekipe v naslednjih petih letih. Ekipa bo tako v naslednji sezoni v poprečju štela manj kot 18 let," je povedal trener Damir Grgić.

PREDLANI BOADA, ZDAJ ILIEVSKI
Z visoko zmago gostij se je končala tudi tekma v Domžalah, ki jim ni pomagalo niti 11 točk Anje Ilievski, z dekliškim priimkom Vilfan. Nekdanja igralka Ježice in reprezentantka se je po nekaj letih premora odločila spet preizkusiti na najvišjem slovenskem nivoju.

Generalko za to je 32-letnica imela poleti v košarki tri na tri, v kateri se je preizkušala, potem pa se dogovorila z Domžalami, kjer ji trener Vlado Velikonja omogoča podobno sodelovanje, kot ga je imel v predlanski sezoni že s Heleno Boado, z le občasnimi treningi in igranjem tekem. Najbrž se je nekaj podobnega v Konjicah dogovorila 36-letna Katja Temnik, še ena nekdanja reprezentantka in "Ježičanka", ki se je prav tako vrnila iz "košarkarskega pokoja", da bi pomagala s svojimi izkušnjami. Vmes smo jo imeli priložnost spoznati tudi kot prevajalko dveh knjig Ukradene sanje španskega avtorja Juanana Hinoja.

746-20-temnik (obrez) nm
Nikola Miljković

Konjičanke so v prvem krogu nudile več kot dostojen odpor favoriziranemu Grosbasketu, ki se je poleti kar dobro okrepil, tako v igralskem kot strokovnem kadru. Del slednjega je postal Slavko Duščak, ki bo pomočnik glavnega trenerja Luke Hrovatina, obenem pa bo vodil mladinski pogon Grosupeljčank. Med igralkami eno ime po zanimivosti še posebej izstopa.

Bosanska organizatorka igre Zvjezdana Gagić je zelo dobra košarkarica, pri 33 letih zelo izkušena, tudi z veliko tekmami v jadranski ligi. Gagićeva, ki prav danes praznuje 33. rojstni dan, je tudi reprezentantka BiH, in to ne le v košarki. "Nogomet sem igrala že kot deklica in po nagovarjanju prijateljice sem se preizkusila tudi v tem športu," je za enega od bosanskih medijev nekoč dejala Ceca, kot je njen vzdevek.

Šlo ji je zelo dobro, celo tako, da je prišla do dresa z državnim grbom BiH tudi v nogometu, tako da se lahko pohvali z reprezentančnimi nastopi v obeh selekcijah.

Članki iz rubrike