Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
15.10.2024 11:04:19
Deli članek:

Dončić ima novo strelsko igrico s trenerji, to je hit! Kidd navdušen: Kar sem slišal in videl, je ...

Prepričani smo, da bo - če ni že - padla tudi kakšna stava.

Čeprav še ni igral na tretji zaporedni pripravljalni tekmi, ki jo je preteklo noč po slovenskem času Dallas izgubil v Los Angelesu, napreduje pri svoji fizični pripravljenosti in bo zagotovo zaigral na otvoritveni tekmi sezone. Še več, ameriški mediji večinoma celo verjamejo, da bo trener Jason Kidd svojo polno zasedbo vključno z Dončićem na igrišče poslal že na zadnji pripravljalni tekmi in jo uporabil kot nekakšno generalko. Glede česar je omenjeni strateg videti več kot optimističen. 

 Tudi pred tekmo je Dončić normalno vadil s svojimi soigralci in celo opravil zelo naporen strelski trening s svojimi trenerji - Milićem, Armstrongom in Shammgodom. Najbolj natančni ameriški spremljevalci dogajanja pa so pri tem opazili, da je s slednjima dvema igral prav posebno strelsko igrico s prav posebnimi pravili. Na njem sta skupaj igrala neusmiljeno obrambo, Luka pa je smel napad zaključiti zgolj in samo z metom izza črte, torej z metom za tri točke. 

Posebno je tudi točkovanje - zadet met točko prinese Luki, medtem ko pri igri do 10 zgrešen met prinese točko trenerjema. Si kar predstavljamo, da bo zadeva za seboj potegnila kar nekaj stav, ki jih Luka s trenerji ponavadi sklepa za 100 dolarjev - to je seveda drugače kot stave s soigralci, ki imajo neprimerno višje plače. Spomnili se boste zdaj že legendarne stave, ki jo je pred časom sklenil z Dereckom Livelyjem in ki je bila namesto stotaka vredna sto dolarskih tisočakov. 

Po tej igrici je bil trener Kidd navdušen nad Lukovim stanjem. "Tokratni trening je bil res izjemen in ga je opravil odlično. Kar sem videl in slišal, mi govori, da odlično napreduje in da je v sijajnem stanju. Zdaj bomo potovali in upam, da bo v sredo opravil še en tako dober trening. Potem pa bomo videli, kako naprej," je še dejal Kidd, ameriški novinarji pa večinoma pričakujejo, da bo v sredo prižgal zeleno luč za Lukov nastop na omenjeni zadnji pripravljalni tekmi proti Milwaukeeju.