Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.09.2024 13:59:03
Deli članek:

Dončić bo imel najvišjo plačo v zgodovini, Dallasov lastnik osupnil z razkritjem

Profimedia

Zneski za plače v ligi NBA bodo šli v prihodnjih letih samo še navzgor.

Jasno je, da so igralci v ligi NBA med najbolje plačanimi na svetu, po besedah nekdanjega večinskega lastnika Dallasa Marka Cubana, pa je to šele začetek.

Ameriški poslovnež, ki je po prodaji kluba ostal manjšinski lastnik, je prepričan, da bomo že kmalu lahko videli nove pogodbe, ki bodo igralcem prinesel po 100 milijonov evrov na sezono in več.

"Če bodo šli prihodki od televizijskih pravic še naprej tako strmo navzgor, potem bomo kmalu videli pogodbe v višini 100 milijonov dolarjev na sezono in več. Steph Curry bo čez dve leti zaslužil 62 milijonov dolarjev na sezono, Luka bo dobil prav tako zelo veliko. Letos velja še stara kolektivna pogodba, ko bo prišel svež kapital, pa bodo igralci na leto zaslužili več od mene. Jaz na leto ne zaslužim toliko denarja, kmalu bodo igralci zaslužili več od lastnikov. Ampak to je prav, saj brez igralcev ni lige," je bil jasen ameriški poslovnež, ki ima pod palcem več kot 5 milijard evrov.

LeBron James, Magic Johnson in Michael Jordan so edini trije nekdanji košarkarji iz lige NBA, ki imajo premoženje ocenjeno na več kot milijardo dolarjev, v prihodnjih letih pa naj bi se s precej izboljšanimi pogodbami in višjimi prihodki ta številka začela hitro povečevati.