Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(am)
(am)
19.09.2024 10:03:17
Deli članek:

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s trofejo v kultnem Tivoliju - zanimivo, s kom trenira pred vrnitvijo v ZDA (foto)

alesfevzer.com

Luka Dončić. V izjemni konkurenci izjemnih slovenskih športnikov - ponovno Luka Dončić.

Po izboru športnega časnika Ekipa je košarkarski superzvezdnik še šestič zapored postal slovenska športna osebnost leta - v izboru, v katerem ne gre zgolj za gole športne dosežke, temveč za njihovo kombinacijo z vplivom, karizmo, globalnim dometom, priljubljenostjo - in nasploh osebnostjo športnika ali športnega delavca. In še šestič - kakšna čast! - je bil najslavnejši slovenski športnik vseh časov pripravljen sprejeti delegacijo omenjenega časnika in osebno prejeti trofejo. 

Ponavadi se je to zgodilo na kateri od poletnih reprezentančnih tiskovnih konferenc ali na katerem od medijskih druženj, vendar pa je bilo to poletje seveda izrazito specifično - Luka je bil do zadnjega v ZDA in je tam igral veliki finale lige NBA, nato pa praktično neposredno potoval na olimpijske kvalifikacije, skušal tam pomagati svoji reprezentanci na vse načine in z vsemi preostalimi močmi - a se žal ni izšlo. No, po zasluženem dopustu in še nekaterih obveznostih pa si je za nas vseeno vzel čas. In to kako! 

V sredo zvečer smo se s 25-letno ikono Dallas Mavericksov srečali v kar najbolj imenitnem okolju - v naročju legendarne, kultne hale Tivoli. In lovoriko predali na način, ki smo si ga lahko samo želeli. V pričakovanju vrnitve v ZDA, ki jo načrtuje za prihodnji teden, Luka sicer ne more in ne sme načrtovati medijskih obveznosti, vendar pa je taka podelitev lahko izjema in sprejel nas je pred enim od svojih zadnjih ljubljanskih treningov ter bil ob tem izjemno dobro razpoložen.

Zanimivo, v Tivoliju trenira z ekipo ljubljanske Ilirije in opravlja zelo kakovostne treninge na najvišji ravni, temu primerna pa je tudi njegova tako fizična kot igralna pripravljenost. Čeprav nam tovrstna tema po pravilu ni blizu, po tem srečanju vsekakor velja dodati, da Luka kar poka od energije in moči, hkrati pa je videti tako dobro pripravljen, da bi utegnil ligi NBA nagnati v kosti kar nekaj strahu. prepričani smo, da priložene fotografije tudi o tem pričajo več kot dovolj dobro.