Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
21.08.2024 11:55:26
Deli članek:

Velikanska priložnost: Dončićev nekdanji trener pod svoje okrilje vzel novega Slovenca

FIBA

Vit Hrabar priprave na novo sezono začenja s prvo ekipo Baskonie.

Slovenska reprezentanca do 18 let je letos navdušila na Eurobasketu, na katerem je osvojila bronasto kolajno in pokazala, da premore ogromno talenta. Eden glavnih adutov čete Danijela Radosavljevića je bil tudi 18-letni Vit Hrabar, ki je dosegel številne pomembne koše na poti Slovencev do kolajne. 

Zdaj pa je talentiranega krilnega košarkarja doletela nova velika čast, saj ga je legendarni Pablo Laso priključil članski ekipi evroligaške Baskonie v pripravah na novo sezono, ki se bodo začele v soboto. Načrt je sicer, da bo Hrabar sezono preživel kot posojen pri španskem tretjeligašu CB Clavijo, a uvodni del priprav bo mladi Slovenec opravil s člansko ekipo Baskonie. Zanjo je sicer Hrabar že debitiral, to mu je lani uspelo celo v evroligi, o čemer je v pogovoru ob vrnitvi z mladinskega evropskega prvenstva dejal: "To je bilo nekaj neverjetnega. Gre za občutek, ki ga je težko opisati. Zelo sem vesel, da so mi ponudili to priložnost, za katero sem tudi zelo hvaležen."

O svojem zgodnjem odhodu v tujino pa je takrat dejal: "Prepričalo me je dejstvo, da sem dobil priložnost za izkušnjo v tujini in da sem lahko poskusil drugačne stvari ter da se preizkusim v evroligaškem klubu. Verjamem v to, da mi bo pri Baskoniji uspelo in sem zelo zadovoljen tam." Zdaj ga torej čaka izjemna priložnost, da nekaj tednov dela pod vodstvom Pabla Lasa, ki je bil v veliki meri zaslužen tudi za vzpon Luke Dončića.