Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
18.08.2024 13:18:26
Deli članek:

Huh, kakšno priznanje za Luko Dončića, medtem pa bes in jeza v Srbiji ... (foto)

Profimedia

Liga NBA je objavila razpored tekem rednega dela prihajajoče sezone. Ob tem je slovenskega zvezdnika Luko Dončića dvignila visoko v nebo, višje ga ne bi mogla postaviti.

Morda je marsikomu kar težko verjeti, kakšno polemiko lahko sproži fotomontaža NBA-razporeda. Uradna stran lige je v ospredje postavila sedem posameznikov, sedem najbolj priljubljenih, če želite, skratka sedem najvidnejših košarkarjev v ligi. In kot prvega med temi promovirala – Slovenca Luko Dončića, kot da bi bil programiran najbolj izpostavljen posameznik za sezono 2024/25. Ali kot najverjetnejši novi MVP.

Kje je Nikola Jokić? Kje je Giannis Antetokounmpo? Kje je Shai Gilgeous-Alexander? Kje so košarkarji, ki so v zadnjem obdobju krojili boj za naziv najboljšega igralca lige, se sprašujejo mnogi? Predvsem v Srbiji se je dvignilo veliko prahu, saj se tam ne morejo izogniti prepričanju, da Jokić nima takšnega spoštovanja, kot bi si ga kot trikratni MVP zaslužil. Na spletu se je celo pojavila popravljena fotomontaža, na kateri je zadaj tudi Jokić.

V Sloveniji se ne pritožujemo, Dončić je bil, je in tudi bo eden najbolj prepoznavnih obrazov lige. Kot vse kaže je izjemno priljubljen tudi pri vodilnih v organizaciji, predvsem pa ga vidijo kot zaščitni znak oziroma prepoznavni obraz lige.

V Dallasu so zadovoljni, Mark Cuban si mane roke. Otvoritveno tekmo sicer niso dobili, 22. oktobra se bosta na odprtju pomerila prvak Boston in New York, zato pa so povečali svojo prisotnost na izbranih tekmah, ki jih bodo kot nacionalni teve spored prenašali po vseh državi. Dallas bo v tem izboru gostoval kar tridesetkrat. Prvič že 24. oktobra, proti San Antoniu – torej Dončić proti Victorju Wembanyami.