severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

ku
ku
10 29.05.2024 04:44:05

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem za Dončića! Glejte, kaj se je dogajalo ...

Profimedia
Dallas in Minnesota sta se pomerila na četrti tekmi, kjer pa domači niso uspeli zaključiti dela. Volkovi so slavili s 105:100,

Dallas je na prvih treh tekmah konferenčnega finala proti Minnesoti resnično blestel tudi po zaslugi izjemne ekipne igre, moštvenega duha, lahko pa zapišemo tudi, da ima v Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu trenutno najbolj vroči dvojec v ligi. Na zadnji tekmi sta dosegla po 33 točk in Dallas pripeljala do vodstva s 3:0 v seriji, kar je pomenilo, da si lahko Dallas pred domačimi gledalci zagotovi uvrstitev v finale lige NBA, kjer zmagovalca že čaka Boston. 

Čeprav se nobena ekipa v zgodovini lige NBA še ni vrnila po zaostanku z 0:3, so bili pri Dallasa pred tekmo izjemno previdni z napovedmi. Na drugi strani pa so bili pri Minnesoti prepričani, da lahko pišejo zgodovini in se vrnejo.

In tako so tudi začeli tekmo v Dallasu. Vedeli so, da je to njihova zadnja priložnost. Na drugi strani pa Dallas še zdaleč ni dobro začel. Po osmih točkah Dončića so gostje silovito odgovorili z delnim izidom 10:0, Dallas pa je grešil kot za stavo - kar devet zaporednih košev iz igre, kar je pomenilo, da so gostje po prvi četrtini vodili s 27:20. Slovenski zvezdnik je bil tisti, ki je v drugi četrtini razigral svoje soigralce in ob polčasu je bil izid povsem izenačen.

Na začetku drugega polčasa je Dallas povedel, a je hitro sledil odgovor Minnesote in to kljub temu, da je imela težave z osebnimi napakami svojih zvezdnikov. Po izenačenju 78:78 je pet zaporednih točk dosegel Rudy Gobert, a je Dallas hitro ujel priključek. Preko Irvinga so domači povedli z 91:90, sledil pa je silovit odgovor Townsa, ki je dosegel 2 zaporedni trojki in Minnesota je imela slabi 2 minuti pred koncem velikih 8 točk prednosti (100:92). Po osebni napaki nad Dončićem je moral na klop vroči Towns, za katerega je bila to 6. osebna napaka, Luka pa je zadel vse tri proste mete. Edwards je nato zgrešil , na drugi strani pa je na 97:100 znižal Irving. 38 sekund pred koncem je zadel Edwards in domače spravil v zahteven položaj. Po rezultatu 97:103 je čudežno trojko zadel Dončić, ki pa dodatnega prostega meta nato ni zadel. 

Dallas je bil za zmago tokrat premalo učinkovit v napadu: Dončić je dosegel 28 točk, Irving tokrat le 16. Na drugi strani sta bila bolj razpoložena Edwards z 29 in Towns s 25 točkami. Peta tekma bo na sporedu v noči na petek ob 2.30 po slovenskem času 

Značke: dallas, minnesota

Članki iz rubrike