callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

ku
ku
10 29.05.2024 04:44:05

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem za Dončića! Glejte, kaj se je dogajalo ...

Profimedia
Dallas in Minnesota sta se pomerila na četrti tekmi, kjer pa domači niso uspeli zaključiti dela. Volkovi so slavili s 105:100,

Dallas je na prvih treh tekmah konferenčnega finala proti Minnesoti resnično blestel tudi po zaslugi izjemne ekipne igre, moštvenega duha, lahko pa zapišemo tudi, da ima v Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu trenutno najbolj vroči dvojec v ligi. Na zadnji tekmi sta dosegla po 33 točk in Dallas pripeljala do vodstva s 3:0 v seriji, kar je pomenilo, da si lahko Dallas pred domačimi gledalci zagotovi uvrstitev v finale lige NBA, kjer zmagovalca že čaka Boston. 

Čeprav se nobena ekipa v zgodovini lige NBA še ni vrnila po zaostanku z 0:3, so bili pri Dallasa pred tekmo izjemno previdni z napovedmi. Na drugi strani pa so bili pri Minnesoti prepričani, da lahko pišejo zgodovini in se vrnejo.

In tako so tudi začeli tekmo v Dallasu. Vedeli so, da je to njihova zadnja priložnost. Na drugi strani pa Dallas še zdaleč ni dobro začel. Po osmih točkah Dončića so gostje silovito odgovorili z delnim izidom 10:0, Dallas pa je grešil kot za stavo - kar devet zaporednih košev iz igre, kar je pomenilo, da so gostje po prvi četrtini vodili s 27:20. Slovenski zvezdnik je bil tisti, ki je v drugi četrtini razigral svoje soigralce in ob polčasu je bil izid povsem izenačen.

Na začetku drugega polčasa je Dallas povedel, a je hitro sledil odgovor Minnesote in to kljub temu, da je imela težave z osebnimi napakami svojih zvezdnikov. Po izenačenju 78:78 je pet zaporednih točk dosegel Rudy Gobert, a je Dallas hitro ujel priključek. Preko Irvinga so domači povedli z 91:90, sledil pa je silovit odgovor Townsa, ki je dosegel 2 zaporedni trojki in Minnesota je imela slabi 2 minuti pred koncem velikih 8 točk prednosti (100:92). Po osebni napaki nad Dončićem je moral na klop vroči Towns, za katerega je bila to 6. osebna napaka, Luka pa je zadel vse tri proste mete. Edwards je nato zgrešil , na drugi strani pa je na 97:100 znižal Irving. 38 sekund pred koncem je zadel Edwards in domače spravil v zahteven položaj. Po rezultatu 97:103 je čudežno trojko zadel Dončić, ki pa dodatnega prostega meta nato ni zadel. 

Dallas je bil za zmago tokrat premalo učinkovit v napadu: Dončić je dosegel 28 točk, Irving tokrat le 16. Na drugi strani sta bila bolj razpoložena Edwards z 29 in Towns s 25 točkami. Peta tekma bo na sporedu v noči na petek ob 2.30 po slovenskem času 

Značke: dallas, minnesota

Članki iz rubrike