huda jama pl Svet24.si

Skrivnostne poti temnega turizma: Auschwitz, ...

tadej-pogačar-1 Svet24.si

Urška Žiger je tesnobna, kadar dirka Tadej ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Luka Basi, Nastja Gabor Njena.si

Luka Basi bo skoraj leto dni po odpovedi poroke ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

ku
ku
14 14.05.2024 05:20:55

Saj to je neverjetno! Noro, kaj je iz rok izpustil Dallas, navijači ne morejo verjeti (video)

Profimedia
Dallas je gostil še drugo zaporedno tekmo v seriji z Oklahomo.

Čeprav je bilo tudi pred četrto tekmo v Dallasu vprašljivo, ali bo Luka Dončić lahko stopil na parket in pomagal svoji ekipi, pa je na koncu tudi tokrat stisnil zobe ob številnih bolečinah, ki jih ima v tej končnici. Zelo dobro se je namreč zavedal, da lahko prav zmaga na tej tekmi prinese morda celo odločilno prednost pred tekmeci. 

Košarkarji Dallasa so odlično ter odločno začeli tekmo ter v prvih minutah tekmeca povsem nadvladali predvsem v skoku (10:3). Ko je Luka Dončić zadel svojo prvo trojk na tekmi so domači povedli s 14:6, po trojkah v tej končnici izjemnega P.J. Washingtona in Derricka Jonesa pa je bila prednost že 22:8. Zanimivo je tudi, da je za domačo ekipo v prvi četrtini kar 5 različnih košarkarjev zadelo za tri, po 12 minutah pa so vodili s 30:20. Tudi v drugi četrtini je Dallas držal to prednost, za eno od najlepših potez tekme pa je osem sekund pred polčasom poskrbel Dončić, ko je dosegel trojko preko Dorta, tistega košarkarja, ki ga je na prejšnji tekmi neprestano 'tepel'.

V tretji četrtini pa so se gostje nevarno približali, pri Dallasu je škripalo v napadu, tudi pri izvajanju prostih metov, kar je Oklahoma uspela izkoristiti in se takoj na začetku zadnje četrtine približati na vsega 3 točke zaostanka (70:73). Domači so v zadnjih minutah tekme odigrali zelo slabo, manjkal je tudi napadalni učinek Kyrieja Irvinga, na drugi strani pa sta blestela Shai Gilgeous Alexander in Chet Holmgren in Oklahoma je 4 minute pred koncem tekme izenačila na 86:86, po trojki Holmgrena pa povedla z 89:86. 

V pravem trenutku je trojko zadel tudi Tim Hardaway Jr. (91:92), a kaj ko je v ključnem trenutku tudi izgubil žogo, da je Oklahoma minuto pred koncem vodila s 96:91. Dallas je uspel znižati na 94:96, Gilgeous Alexander pa ni zadel koša, ki bi Oklahomi 12 sekund pred koncem zagotovil zmago. Dallas je imel po time outu Jasona Kidda tako še en napad za izenačenje. Dort je takoj storil prekršek nad Dončićem, ki je zadel enega od dveh prostih metov. To je bil sicer že deseti zgrešeni prosti met Dallasa. Na drugi strani je Holmgren zadel oba prosta meta in Dallas bi moral zadeti trojko za izenačenje. A Gilgeous Alexander je storil prekršek še preden so domači metali ta tri in tako so vse priložnosti Dallasa, da se 3 sekunde pred koncem reši, splavale po vodi. Oklahoma je slavila s 100:96 in serijo izenačila na 2:2. 

Dončić je tekmo končal s trojnim dvojčkom - 18 točkami, 12 skoki in 10 asistencami, več jih je pri Dallasu dosegel P.J. Washington, in sicer 20. Daleč najučinkovitejši pa je bil Gilgeous Alexander s 34 točkami. 

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike