severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

ku
ku
1 21.04.2024 07:24:00

Pozor, Dončić začenja končnico! Kje? Kdaj? Kje bo TV-prenos? Tukaj so vse podrobnosti ...

Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo četrtič s svojo ekipo Dallas Mavericks zaigral v končnici severnoameriške lige NBA. V prvem krogu bo še tretjič v karieri izzval zasedbo Los Angeles Clippers. Ta je doslej obakrat slavila v seriji na štiri zmage. Prva tekma bo na sporedu ob 21.30 v Los Angelesu, tudi z neposrednim prenosom na programu Arena Sport Premium.

Dončić je v koronskem mehurčku na Floridi leta 2020 zablestel v polnem sijaju, a kljub temu na šestih tekmah ni bil kos razigranim košarkarjem iz Los Angelesa. Naslednje leto je sicer Dallas vodil z 2:0 v zmagah, na koncu pa klonil s 3:4.

Leta 2022 pa je slovenski as s soigralci igral v finalu zahodne konference, kjer so jih ustavili kasnejši zmagovalci Golden State Warriors s 4:1 v zmagah.

Slovenski as je doslej na 28 tekmah končnice v povprečju dosegel 32,5 točke, 9,3 skoka, 7,9 podaje ter 1,5 ukradene žoge na tekmo.



Po letu premora so se košarkarji Dallasa znova uvrstili v končnico v zelo dobri formi po delni prenovi ekipe na februarski prestopni tržnici. Pred zadnjima porazoma v sezoni, ko ni igrala celotna prva peterka vključno z Dončićem in Kyriejem Irvingom, so namreč dosegli kar 16 zmag na 18 tekmah.

Clippers so redni del končali na četrtem mestu z zmago več od tekmeca, medtem ko je bil Dallas peti s 50 zmagami in 32 porazi. Košarkarji iz Los Angelesa bodo tako imeli prednost domačega igrišča.

Druga tekma bo v noči s torka na sredo, nato pa sledita dve tekmi v Dallasu 27. aprila ob 2. uri zjutraj ter 28. aprila ob 21.30. Prvi majski teden bodo nato po potrebi na vrsti še peta in sedma tekma v mestu angelov ter šesta v Dallasu.

Značke: košarka, nba, končnica

Članki iz rubrike