IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 11.04.2024 10:42:05

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o 'slovenskih' majicah Dallasa pišejo Srbi, to je nepredstavljivo! (foto)

Profimedia
Poteza Dallasa pred tekmo z Miamijem močno odmeva.

Ne toliko zmaga nad Miamijem, s katero si je Dallas zagotovil vsaj peto mesto zahodne konference, je odmevala poteza vodstva teksaškega kluba že pred tekmo. Trener Jason Kidd se je na novinarski konferenci pojavil z majico z napisom 'Pravi MVP', na ogrevanju pa so majico nosili vsi košarkarji (razen Dončića) in strokovno vodstvo ekipe Dallasa. Kidd je pred tekmo pojasnil, da so se za to potezo odločili, ker je Luka Dončić njihov MVP, pravi MVP in da gre za kampanjo, s katero želijo to sporočilo prenesti v svet. Pri Dallasu so namreč prepričani, da bi si Luka zaslužil postati najkoristnejši košarkar rednega dela sezone oziroma da bi si vsaj zaslužil več spoštovanja, ko ameriški strokovnjaki govorijo o košarkarjih, ki si letos zaslužijo to lovoriko. 

Svojo teorijo o odmevnih majicah s še odmevnejšim sporočilom pa imajo kakopak Srbi. Pri najbolj branem srbskem tabloidu Kurirju so namreč objavili novico o tem z zelo provokativnim naslovom. "Provokacija na račun Nikole Jokića? Igralci Dallasa so nosili majice s sporočilom v srbskem jeziku, vsi razen Luke Dončića," se je glasil naslov članka. "Kvota za to, da bo tretjič postal MVP lige je trenutno 1,02, kar pomeni da bi se moralo zgoditi nepredstavljiv čudež, da Srb ne bi dobil nagrade, ki mu pripada," so med drugim zapisali in dodali, da to ni po godu ljudem iz Dallasa, ki mislijo, da si Dončić zasluži to nagrado. "Slovenec igra maestralno, s 33,9 točke na tekmo je najboljši strelec lige, a Jokić je še naprej nedotakljiv," so še dodali in zapisali, da so košarkarji na ogrevanju prišli v majicah v srbskem jeziku. Že res, da 'pravi MVP' pomeni enako tako v slovenskem kot v srbskem jeziku, toda prepričani smo lahko o tem, da pri Dallasu še zdaleč ne provocirajo Jokića ... 

kurir pravi mvp

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike