Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 10.04.2024 08:25:23

Dončić po novem rekordu in izjemni predstavi povedal vse, soigralcu pa poslal sporočilo, ki odmeva!

Profimedia
Dallas si je tri tekme pred koncem rednega dela sezone zagotovil nastop v končnici. Prvi strelec lige NBA Luka Dončić je tudi tokrat blestel in bil neustavljiv, na gostovanju pri Charlottu je dosegel 39 točk, 12 skokov in deset podaj, gostje pa so slavili s 130:104.

Košarkarji Dallasa so v gosteh pri Charlottu dosegli 15. zmago na zadnjih 17 tekmah. Prvi strelec lige NBA Dončić je dosegel 21 točk in v prvi četrtini zadel pet trojk.

Dosegel je tudi klubski rekord po številu točk v sezoni. Od začetka sezone je zbral že 2341 točk, s čimer je presegel 2330 točk prejšnjega rekorderja franšize Marka Aguirra v sezoni 1983/84. "To mi veliko pomeni. To je klub, ki me je izbral in mi zaupal. Zelo sem vesel, da sem tukaj," je dejal Dončić in se v nadaljevanju obregnil tudi ob naporen ritem. "Zagotovo potrebujemo nekaj počitka. Trenutno igramo najboljšo košarko v sezoni, tudi v obrambi. To je za nas ključ do uspeha."


Vse bolje igra v navezi z drugim velikim zvezdnikom Dallasa. Kyrie Irving igra kot v najboljših časih, Dončiću pa še kako pomaga v napadu. "To, da imam ob sebi Kyrieja, je pravi blagoslov. Vsi vemo, kaj zna narediti na parketu, zelo mi pomaga tudi izven parketa. On je res dober človek," je soigralcu na dušo popihal slovenski as.

Seveda je bil Dončić po novi odlični predstavi deležen številnih pohval, tako iz vrst Dallasa kot iz vrst nasprotne ekipe. "Pride ven in dobi, kar hoče. In tako ponavlja iz večera v večer," je Slovenca pohvalil soigralec Daniel Gafford. Tudi trener Jason Kidd kar ni mogel prehvaliti slovenskega asa: "Ko je na parketu, ne čaka na priložnosti, ustvarja jih z agresivno igro. Videti je bilo, da bo to tista Lukova četrtina s 40 točkami."

Trener sršenov Steve Clifford se je lahko samo strinjal, da je njegova ekipa delovala kot izpraznjena zračnica. "Luka je bil super. V prvi četrtini je dal pet trojk in mislim, da je imel štirikrat povsem odprte mete," je dejal Clifford, ki je že napovedal, da je to njegova zadnja sezona na mestu trenerja Hornets.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike