gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 08.03.2024 05:57:22

Neverjetni Dončić podira rekorde lige, Dallas pa z nepričakovanim junakom do olajšanja (video)

Profimedia
Dallas je vendarle prišel do zmage in tako prekinil niz porazov. Tokrat je bil boljši od Miamija s 114:108.

Košarkarji in navijači Dallasa so preživljali pravo krizo, ko so se porazi kar vrstili, Teksašani pa so spet padali po lestvici zahodne konference. Pet porazov na zadnjih šestih tekmah je bil razlog, da so se prižgali številni alarmi, tudi sicer izjemni Luka Dončić je bil izjemno jezen in nemočen, predvsem pa se je izkazalo, da mora Dallas popraviti predvsem igro v obrambi. 

Na tekmi z Miamijem so vendarle prišli do zmage, ki ni niti najbolj spektakularna niti najlepša, a je prekinila črn niz in videli bomo, ali bo prinesla kakšen preobrat v trenutno formo Dallasa. Telički so slavili s 114:108, še enkrat več pa je blestel Luka Dončić, ki je na peti zaporedni tekmi dosegel trojni dvojček z več kot 30 doseženimi točkami in tako izenačil rekord lige NBA Russla Westbrooka. Dosegel je 35 točk, 11 skokov in 11 asistenc. 

Začetek tekme ni kazal na srečni konec Dallasa, saj je Miami udarno začel in po petih minutah vodil že za 14 točk (21:7). Gostje so predvsem izjemno metali za tri, saj so v prvem polčasu zadeli kar devet trojk iz enajstih poskusov, Dallas pa se je uspel do konca prvega polčasa približati na 4 točke zaostanka.

Slovenski zvezdnik je v tretji četrtini dosegel kar 17 točk in bil ključni člen preobrata, Dallas pa je v drugem delu tekme prvič povedel. V zadnjih petih minutah tretje četrtine je Dončić dosegel kar tri trojke in poskrbel za vodstvo Dallasa za 8 točk. V zadnjih 12 minutah smo videli kar nekaj preobratov. Najprej je Miami po odličnem začetku zadnje četrtine spet povedel, a je tokrat Dallas bolje in mirneje odigral zadnje minute tekme. Eden od junakov je bil Dante Exum, ki je bil nekaj časa poškodovan, v zadnjih treh minutah tekme pa je dosegel sedem točk in potrdil zmago Dallasa.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike