severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

ku
ku
10 02.03.2024 04:42:58

Fantastični Dončić se je spet spogledoval z zgodovino, klanja se mu ves svet (video)

Profimedia
Dallas je izgubil, Luka Dončić je zmagal. Seveda stvari niso tako enostavne, navsezadnje je košarka ekipni šport. Potemtakem je kakopak tudi Ljubljančan izgubil. A njegovo predstavo vendarle ves svet dviguje v nebo. Sam pa najboljše ekipe v ligi pač ni mogel premagati.

Luka Dončić je tako kot pred dnevi v Torontu, ko si je 25. rojstni dan čestital s trojnim dvojčkom, še drugič zapored tekmo končal s prestižnim statističnim dosežkom - za 37 točk, 12 skokov in 11 podaj.

Čeprav je bil nastop slovenskega reprezentanta pred tekmo pod vprašajem, zaradi težav z levim gležnjem in nosom, se je v legendarnem TD Gardnu predstavil v najboljši luči in v prestižnem internem dvoboju prekosil najboljšega domačega košarkarja Jaysona Tatuma.



Že pred tekmo je zablestel v polnem sijaju, z nasmehom na ustih se je srečeval z domačimi košarkarskimi navdušenci, ki so si prišli ogledat enega največjih zvezdnikov.

Pozornost je plenil vse od prvega koša na tekmi do trojnega dvojčka ob doseženih več kot 30 točkah. V Bostonu je takšen dosežek uspel le velikanom v zgodovini NBA-košarke. Vendar več od svoje vrhunske individualne predstave brez primerne pomoči soigralcev proti odličnemu, predvsem pa suverenemu Bostonu Luka ni zmogel. Dallas bo prepotrebne zmage v zadnji četrtini rednega dela moral poiskati drugje.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike