nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
1 18.01.2024 06:08:06

Dončić se je proti LeBronu vendarle vrnil na parket in že takoj doživel zaušnico (video)

Profimedia
Po treh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe gležnja se je Luka Dončić vendarle vrnil na parket.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je moral izpustiti zadnje tri domače tekme zaradi težav z gležnjem, na gostovanju pri velikem vzorniku LeBronu Jamesu pa je vendarle stopil na parket. A tekma se ni končala po njegovih željah. Kljub novemu trojnemu dvojčku je Dallas doživel poraz, Los Angeles Lakers so bili boljši s 127:110. 

O Dončićevem nastopu v Los Angelesu so se pri Dallasu odločili tik pred tekmo, trener Jason Kidd pa je pred tekmo dejal, da bodo njegove minute na parketu odvisne od počutja.

A kljub temu, da je Dončić že v prvem polčasu dosegel 20 od končnih 33 točk, so se gostje hitro znašli v zaostanku. Ta je po dveh četrtinah sicer znašala minimalni dve točki. Takoj po premoru pa so domačini na krilih Anthonyja Davisa in LeBrona Jamesa to prednost povečali na deset točk, pred koncem tretje četrtine pa je po trojki D'Angela Russla prednost znašala ogromnih 22 točk. Glede na to, da Dallas ni bil razpoložen v napadu, je bilo jasno, da bo to tekmo težko dobil.

Dončić je bil med tekmo vidno utrujen, tudi zato je imel na svojem računu tudi nekoliko slabši odstotek meta. Tekmo je končal s 33 točkami, 13 skoki in 10 asistencami. Ob njem je za Dallas 16 točk dosegel še Lively, po 12 pa sta prispevala Irving in Hardaway Jr. Pri domačih je Russel dosegel 29 točk, Davis točko manj, LeBron James pa 25.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike