Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
18.12.2023 01:04:48
Deli članek:

Bum, bum, bum! Bo slovenski reprezentant okrepil Cedevito Olimpijo? Če gre verjeti ...

Profimedia

Dramatične informacije o prihodnosti slovenskega reprezentanta prihajajo iz Srbije. Slovenskega reprezentanta in člana Crvene zvezde Mika Tobeya očitno čakajo razburljivi praznični dnevi.

Ni skrivnost, da v Beogradu niso ravno najbolj zadovoljni z učinkom Američana s slovenskim potnim listom. Tobey ima v ligi ABA solidno statistiko (11,3 točke in 4,8 skoka na tekmo), v evroligi pa zaostaja za pričakovanji (3,9 točke in 3,2 skoka). Srbski mediji so razširili novico, da v vodstvu rdeče-belih resno razmišljajo o prekinitvi sodelovanja.

Razhod Beograjčanov in Tobeyja je gotovo povezan tudi z nekdanjim igralcem iz lige NBA Freddiejem Gillespiejem, ki iz Bayerna prihaja k rdeče-belim.

Tudi trener Janis Sferopulos je pred časom izpostavil, da bo moral Tobey dobre igre iz šibkejše regionalne lige prenesti na tekme močnejše evrolige. "Mike mora biti bolj čvrst v obrambi. Le na takšen način bo lahko napredoval. Obenem mora biti bolj konstanten, igrati enako dobro v obeh tekmovanjih. Tako kot igra v ligi ABA, naj igra tudi v evroligi."

Bo 'Miha' okrepil Cedevito Olimpijo?
Kot navajajo Srbi, za Tobyja obstaja resno zanimanje drugih klubov, kar bi utegnilo olajšati namero Beograjčanov, saj naj bi morebitni novi delodajalec prevzel igralčevo pogodbo. Po spletu so se že razširila namigovanja, češ da so najresnejši interesenti španski klubi (še najbolj Valencia), poleg njih pa naj bi bila v resnih kombinacijah tudi Cedevita Olimpija.

Ljubljančani, ki imajo doslej katastrofalno evropsko sezono, saj v evropskem pokalu še sploh niso zmagali, mrzlično iščejo okrepitev pod košem, saj se je Rašid Mahalbašić v Stožicah zadržal malo časa, Amadou Sow pa se je poškodoval. Tobey bi gotovo predramil košarkarsko zaspano Ljubljano, a je težko verjeti, da bi varčni in preudarni možje iz Olimpijinih pisarn prevzeli Tobeyjevo pogodbo. Mimogrede: predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je nedavno razkril, da njegov klub razpolaga s skoraj 16 milijoni evrov, od tega naj bi šlo za igralski kader dobrih deset milijonov.

Glede na to, da je Tobey po žrebu skupin dodatnih olimpijskih kvalifikacij komentiral slovensko skupino in s tem namignil, da namerava nadaljevati z igranjem v slovenskem dresu, je za slovensko izbrano vrsto v vsakem primeru pomembno predvsem to, da redno igra na visoki tekmovalni ravni oziroma da čim več igra. Tudi če v Cedeviti Olimpiji ...