Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.12.2023 11:59:27
Deli članek:

Zakaj je prejel tehnično? Luka presenetil z razlago, sodniki pa so razkrili, da je Dončić agresivno ...

Profimedia

Zakaj so sodniki spet kaznovali Luko Dončića?

Luka Dončić s svojim Dallasom moral priznati poraz Minnesoti s 101:119. Slovenski zvezdnik v poraženi zasedbi Luka Dončić je bil prvi strelec dvoboja z 39 točkami, temu dosežku je za dvojni dvojček dodal 13 skokov in šest podaj. S tem je na deveti tekmi v nizu dosegel 30 ali več točk.

A dobil je tudi tehnično napako, ker se je pritožil nad sodniško odločitev. Naj spomnimo: Dončić je prodiral pod koš, pri tem pa ga je zaustavil Kanadčan Nickeil Alexander-Walker, ki ga je, medtem ko je padal, udaril po roki. Dončić je od sodnika zahteval prekršek, a namesto tega so mu sodniki prisodili tehnično napako.

Ko so Dončića po tekmi vprašali, kaj mu je povedal sodnik, ko mu je dosodil tehnično napako, je vse šokiral z razlago: "Rekel mi je, da ne smem ploskati." 

Znan je tudi zapisnik celotnega 'incidenta'. Na vprašanje, kaj je Luka dejal, da je dobil tehnično, je vodja sodnikov dejal: "Ko nismo piskali prekrška, je Luka pretirani gestikuliral in večkrat udaril z dlanmi in kričal: piskajte prekršek. Agresivno je stopal proti sodniku."