Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

masterchef-finale-2024 Njena.si

Zaključek šova MasterChef: 'Naj zmaga najboljši!'

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

ku
ku
1 26.10.2023 06:13:48

Luuukaaaa! Pričakovali sanjski debi za Wembyja, dobili pa šov slovenskega kapetana! (video)

Profimedia
Dallas je sezono začel s sladko zmago nad San Antoniom.

Košarkarji Dallasa so klavrno končali minulo sezono, ko se niso uvrstili niti v končnico, tako da so bili strokovnjaki, navijači in tudi igralci pri napovedih pred novo sezono nekoliko previdnejši. Njihova prva tekma v sezoni je minila v senci napovedi debija francoskega čudežnega dečka Victorja Wembanyamaja, ki ga je San Antonio izbral kot prvega na naboru in je bil eden od najbolj pričakovanih košarkarjev v NBA v zadnjih letih. 

Ob koncu tekme pa je bil veliko bolj nasmejan Luka Dončić, za katerega sploh ni bilo jasno, ali bo zaradi poškodbe mečne mišice sploh lahko igral. Jason Kidd je uro pred tekmo Dončićev nastop vendarle potrdil, a v isti sapi dodal, da bo imel omejeno minutažo. A to slovenskemu kapetanu ni preprečilo trojnega dvojčka že na prvi tekmi, dosegel je 33 točk, 14 skokov in 10 asistenc, kar pa je najpomembnejše: Dallas je na gostovanju prišel do zmage s 126:119. Tekma je bila sicer izjemno izenačena, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, najbolj napeta pa je bila zadnja četrtina. 

wembanyama pm
Profimedia

Wembanyama je moral na žalost domačih navijačev velik del tretje četrtine preživeti na klopi zaradi težav z osebnimi napakami, nato pa se je vrnil v velikem slogu in dosegel 9 od svojih skupno 15 točk. Zdelo se je že, da bodo domačini na krili mladega Francoza prišli do zmage, a je nato udarec vrnil kdo drug kot Luka Dončić, za nameček pa je Dallas odigral dobro tudi v obrambi. Slovenski kapetan je postavil piko na i zmagi Dallasa pol minute pred koncem tekme, ko je dosegel tako imenovano step-back trojko in pokazal, kdo je gospodar te tekme. Omeniti velja tudi izjemen debi novinca pri Dallasu Derecka Livelyja, ki je dosegel kar 16 točk in 10 skokov. 

Članki iz rubrike