elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

nu
nu
3 16.08.2023 14:10:35

Noro! Dončić s Slovenijo pripotoval na Japonsko - ne boste verjeli, kaj ga je tam pričakalo!

Luka Dončić je pač Luka Dončić

Slovenska košarkarska reprezentanca je pripotovala v Tokio, se tam nastanila in po krajšem počitku tudi že opravila prvi trening. Predvsem slovenskega prvega zvezdnika pa ob tem spremljajo prizori, ki zelo dobro pričajo o tem, kaj ta veliki zvezdnik pomeni v deželi vzhajajočega sonca in zakaj si je Japonska ravno Slovenijo izbrala za igranje skupinskega dela svetovnega prvenstva na svojem ozemlju. Dončića namreč japonski oboževalci oblegajo praktično na vsakem koraku. 

Kot pravijo poročila predstavnikov košarkarske zveze, so japonski udeleženci nekako uspeli izvedeti za termin prihoda slovenske reprezentance in se v velikem številu pojavili že kar na letališču. Veliko navdušencev, večina v dresu Dallasa s številko 77, pa se je zbralo tudi pred hotelom, v katerem biva slovenska reprezentanca. Omeniti velja, da so bili navdušenci v Tokiu izjemno razočarani, ko je Slovenija igrala na olimpijskih igrah leta 2021, a se zaradi covidnih omejitev reprezentanci niso smeli niti približati. 

Slovenija bo sicer 19. avgusta ob 8. uri zjutraj po našem času v Tokiu igrala zadnjo pripravljalno tekmo proti Japonski, 21. avgusta pa potuje na Okinavo, kjer 26. avgusta začenja nastope na svetovnem prvenstvu.

Članki iz rubrike