nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 23.06.2023 07:32:23

Francoski čudežni deček pričakovano prvi izbor, Dončić je dobil novega soigralca

Profimedia
V noči na petek je bil na sporedu nabor lige NBA.

Tokratni nabor pred sezono 2023/2024 ni prinesel kakšnega večjega presenečenja. Že dolgo časa se je napovedovalo, da bo kot prvi izbran Victor Wembanyama, francoski čudežn deček, ki so ga v ZDA že proglasili za novega superzvezdnika lige NBA.

In tako se je tudi zgodilo, Wembanyama pa je postal član ekipe San Antonio Spurs. Tudi v nadaljevanju ni bilo nobenih presenečenj. Charlotte Hornets so kot drugi izbrali Brandona Millerja, Portland kot tretji Scoota Hendersona. Kot četrti in peti sta bila izbrana dvojčka Thompson. Amen je bil s strani Houstona izbran kot četrti, , njegov brat Ausar pa je bil poklican kot peti, in sicer s strani Detroita.

In Dallas? Ekipa Luke Dončića je izbirala kot deseta po vrsti, izbrala Casona Wallasa a se je že takoj odločila za menjavo z Oklahomo. Ob Wallasu bo v Oklahomo odšel še David Bertans, Dončić pa je dobil novega soigralca, in sicer centra Derecka Livelyja.

Dallas je nato od Sacramento Kings dobil še krilnega igralca Richauna Holmesa in 24. izbor, s katerim je izbral še enega krilnega igralca, in sicer Olivier-Maxencea Prosperja.

Tokrat na naboru NBA ni bilo nobenega slovenskega košarkarja. Sprva se je nanj prijavil 20-letni Saša Ciani, ki pa je kasneje prijavo umaknil.

Značke: wembanyama, dončić

Članki iz rubrike