Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.03.2023 06:12:10
Deli članek:

Nova infarktna končnica za Dallas! Dončić je sedel na klop, nato pa se je zgodilo to! (video)

Profimedia

Dallas je odigral še eno zelo napeto in izenačeno tekmo.

Z obračunom proti Utahu je Dallas končal niz šestih zaporednih domačih tekem in od domačega občinstva se je začasno poslovil z zmago s 120:116. S tem je s sedmega mesta zahodne konference skočil kar na petega in si izboljšal izhodišče pred končnico. Čeprav so imeli domačini na krilih Luke Dončića in Kyrieja Irvinga ter tudi Tima Hardawayja Jr. tekmo pod nadzorom, pa je spet prišlo do izenačene in infarktne končnice. Tokrat s srečnim koncem za Dallas. 

Kyrie Irving je v severnoameriški košarkarski ligi NBA zadel odločilno trojko ter 17 od svojih skupno 33 točk v zadnji četrtini, Luka Dončić pa je k zmagi Dallas Mavericks nad oslabljenimi Utah Jazz s 120:116 dodal 29 točk in deset skokov. "Enostavno obožujem izziv," je dejal Irving o svoji izjemni igri v zadnji četrtini: "Rad opazujem, kje imajo fantje noge, kje so mentalno, spremljam, koliko ekip se drži svojega načrta igre." "Obožuje ta trenutek," je dejal trener Dallasa Jason Kidd o Irvingu, ki je v Dallas prišel 6. februarja iz Brooklyn Nets. "Rad zmaguje. Rad pomaga svoji ekipi do zmage." Tim Hardaway ml. je k zmagi dodal 24 točk s klopi.

Prvi strelec gostov je bil Lauri Markkanen s 33 točkami, Talen Horton-Tucker je dodal 21 točk. Jazzerji so izgubili še četrtič zaporedoma in prvič v sezoni padli pod 50-odstotni izplen. Igrali so brez dveh zvezdnikov, branilca Jordana Clarksona (zvin prsta) in centra Walkerja Kesslerja (bolezen).

Naslednja tekma Dallas čaka v četrtek, ko bo gostoval pri New Orleans Pelicans.