Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
22.02.2023 10:40:03
Deli članek:

Ali ostaja ali gre? Chicago sprejel odločitev in s tem razkril tudi usodo Gorana Dragić!

Profimedia

Čeprav se je prestopni rok iztekel že pred slabima dvema tednoma, pa ekipe v ligi NBA še vedno kadrujejo. Na trgu prostih igralcev iščejo še tiste zadnje kamenčke v mozaiku, ki bi jih pomaknili višje po lestvici oziroma v hierarhiji pretendentov za naslov prvaka. Eden od teh kamenčkov bi bil v marsikateri ekipi tudi slovenski veteran Goran Dragić, ki pa za zdaj, kot vse kaže, ostaja med Biki iz Chicaga.

Po pričakovani prekinitvi oziroma »buyoutu« pogodbe z Orlandom je pitbul Pat Beverly kolebal med Chicagom in Golden Statom. »Seveda bi bilo super biti del talenta tako polne ekipe, kot je Golden State, a tam je veliko branilcev. Mislim, da lahko z Bullsi ujamem končnico. Da jih malo dvignem, vzhod se mi zdi nekako šibek,« je ob vrnitvi v rojstno mesto povedal (nekoč?) eden najboljših obrambnih igralcev lige.

Chicago mu bo seveda moral najprej najti mesto v ekipi. Za predčasno prekinitev sodelovanja se bo moral dogovoriti z enim izmed igralcev, ki jih ima na plačilni listi. Po mnenju poznavalcev sta bila kandidata dva: 25-letni center Tony Bradley ter ducat let starejši Goran Dragić.

Da ne bo pomote, Dragić je daleč od najslabšega, kar lahko ponudi ta ekipa Chicago Bulls. A pri 37 letih je krivulja že nekaj časa zasukana navzdol, časi, ko je zmaj bruhal ogenj na parketih med Atlantikom in Pacifikom, pa so le še lep spomin. V letošnji sezoni je na parketu v povprečju prebil dobrih 15 minut, kar je druga najmanjša minutaža po tisti prvi sezoni v dresu Phoenixa. S prihodom Beverleyja pa bo kljub nadaljnji odsotnosti prvega playa Lonza Balla na voljo še manj minut na položaju organizatorja igre.

Ob tovrstnih namigovanjih so z ušesi zastrigli tudi številni košarkarski navdušenci na sončni strani Alp. Nepopravljivi romantiki in nostalgiki bi namreč najraje videli, da bi se Dragon preselil v Dallas in tam vnovič združil moči z rojakom Luko Dončićem. A iz vsega skupaj očitno ne bo nič; če gre verjeti prvemu insajderju lige Adrianu Wojnarowskemu, so se namreč Biki odločili, da žrtvujejo Bradleyja, Dragić pa (za zdaj) ostaja v vetrovnem mestu.