Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 21.01.2023 10:41:50

Luka Dončić o tem, kaj mu pomeni prisotnost očeta ob parketu, trener Miamia ga je dvignil v nebo

Profimedia
Zadnjo zmago v živo videl tudi Saša Dončić.

Luka Dončić je ob zmagi Dallasa proti Miami Heat (115:90) dosegel 34 točk in v statistiko vpisal še 12 skokov in sedem podaj, na parketu je preživel nekaj manj kot 38 minut. Njegova ekipa je prekinila niz treh zaporednih porazov in na lestvici zahodne konference ostaja na petem mestu, mesto slabši je na vzhodu Miami (25-22).

"Zelo pomembno je bilo, da smo z obrambo začeli od prve minute naprej. V prvi četrtini smo prejeli le 19 točk in nato smo nadaljevali v tem ritmu. Pričakovali smo zelo agresivno igro tekmecev. Za nas je bila to pomembna tekma, ki smo jo morali zmagati," je povedal Luka Dončić.

Trener Dallasa Jason Kidd je bil zelo zadovoljen, da so se njegovi igralci držali načrta in odigrali najboljšo obrambno igro v sezoni. Trener Miamia Erik Spoelstra pa je čestital tekmecem in poudaril, da je pričakoval, da bodo po seriji tekem, ko so prejeli res veliko točk, našli tudi pot do obrambe, "žal smo bili mi tisti, proti katerim jim je steklo". Odgovoril je tudi na vprašanje, kako zaustaviti slovenskega zvezdnika? "V tej ligi ni obrambe, ki bi si jo izmislil in bi ga zaustavila. Preprosto je ni. Tisto, kar moraš storiti, je to, da otežiš delo celotni ekipi Dallas Mavericks. Da jim ne omogočiš lahke poti."

Luka Dončić je sicer znova blestel pred očmi očeta Saše Dončića. "Izjemno je zame, da me oče gleda in podpira." Slovenski zvezdnik in druščina bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na ponedeljek, ko bodo gostili Los Angeles Clippers, tudi takrat pred očmi njegovega očeta.

Članki iz rubrike