Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.12.2022 06:57:13

NOREC! Čančar med tekmo zabil skoraj s prostih metov, uh, kaj je naredil na tekmi s Houstonom! (video)

Profimedia
Moštvo Chicago Bulls, za katerega igra slovenski as Goran Dragić, je na gostovanju pri Phoneix Suns v severnoameriški ligi NBA izgubilo s 113:132. Bikom je 51 točk v vsega treh četrtinah nasul Devin Booker. Pri Denver Nuggets pa se je ob zmagi s 120:100 proti Houston Rockets s 13 točkami izkazal Vlatko Čančar.

Primorec je dvoboj začel na klopi, nato pa v 21:15 minutah zadel pet od šestih metov iz igre, od tega tri trojke iz štirih poskusov. V statistiko je vpisal še pet skokov in le eno izgubljeno žogo. V enem od protinapadov je tudi atraktivno zabil tako rekoč s črte prostih metov.

S 26 točkami je bil najboljši strelec Denverja Jamal Murray, Nikola Jokić je dodal 17 točk ob 12 podajah ter devetih skokih. Pri Houstonu (5-16), ki je bil nemočen predvsem v prvi četrtini (24:44), je največ točk dosegel Kevin Porter ml., in sicer 23.

Zlata zrna so po četrti zaporedni zmagi ostala na drugem mestu zahodne konference z razmerjem 14-7, na vrhu pa je Phoenix s 15-6. Sonca so v domači dvorani gladko odpravila Dragićev Chicago in vpisala šesto zmago v nizu.


Ključ do te je bil predvsem Booker, ki je za 51 točk potreboval vsega 31 metov, s čimer je postal košarkar s četrtim najnižjim številom metov na tekmi rednega dela in najmanj 50 točkami. Najhitreje je to uspelo Jamalu Murrayju lani proti Clevelandu (25 metov).

Booker je zadel 20 od 25 metov iz igre ter pet od šestih prostih metov. Vse to pa mu je uspelo po treh četrtinah. V zadnji namreč ni stopil na parket. Ob Bookerju se je izkazal tudi Deandre Ayton, ki je dosegel 30 točk in 14 skokov.

Pri Chicagu (9-12) je bil razpoložen DeMar DeRozan z 29 točkami (11/17 iz igre), a s soigralci ni uspel ustaviti sijajne naveze Booker-Ayton. Goran Dragić je v 13:37 minute na parketu dosegel 5 točk in vpisal še podajo. Zadel je dva od petih metov iz igre, zgrešil je vse tri poskuse za tri.

V noči na petek bo v NBA na sporedu le ena tekma, slovenski zvezdnik Luka Dončić se bo z Dallas Mavericks v gosteh pomeril z Detroit Pistons.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike