Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
6 26.11.2022 08:06:17

V ligi NBA igrala dva Slovenca, v ospredju pa spet on! To je odlično za vse nas!

Profimedia
Ponoči v ligi NBA igrala dva Slovenca.

Vlatko Čančar je s svojimi Denver Nuggets gostoval pri Los Angeles Clippers in zmagal s 114:104. Čančar je imel tokrat vidnejšo vlogo; v 25 minutah je k zmagi prispeval 13 točk in dve podaji ter ukradeno žogo. Vedno vidnejaš Vlatkova vloga pa je sijajno dejstvo tudi v pogledu slovenske košarke oziroma reprezentance na sploh.

Goran Dragić je s Chicago Bulls po podaljšku izgubil v gosteh v Oklahomi.

Prvi strelec zlatih zrn je bil Aaron Gordon z 29 točkami, 21 jih je k zmagi dodal Jamal Murray, 19 pa Nikola Jokić. Četrti strelec Denverja je bil tokrat Čančar, ki je s klopi dosegel 13 točk.

Gosti so vodili praktično vso tekmo od izenačenja na 18. točki naprej, tako da zmaga proti oslabljenim Clippers, pri katerih so zaradi poškodb manjkali tudi Kawhi Leonard, Paul George in Luke Kennard, ni bila vprašljiva. Na strani domačih je 23 točk dosegel John Wall.

Denver, ki je najprej premagal Oklahomo City Thunder, zdaj pa še LA Clippers, bo naslednjo tekmo odigral v domači dvorani, ko bo v torek gostil Houston.

Medtem pa so biki z Dragićem gostovali v Oklahoma Cityju in po podaljšani igri ostali praznih rok, saj je bil Thunder boljši s 123:119.

Shai Gilgeous-Alexander je k zmagi domačih prispeval 30 točk, vključno s petimi zaporednimi prostimi meti v zadnji minuti podaljška.

Josh Giddey je dodal deset točk, 13 skokov in devet podaj, Aleksej Pokuševski pa 15 točk. Skupaj so gostitelji prišli do prve zmage po treh zaporednih porazih.

Na drugi strani je DeMar DeRozan za bike, ki so pred tem premagali tako najboljšo ekipo lige Boston kot Milwaukee, prav tako zbral 30 točk, vendar je zgrešil ključni koš v podaljšku. Zach LaVine je dosegel 27 točk, Nikola Vučević pa po 13 točk in skokov.

Dragić ni bil najbolj razpoložen; odigral je 11 minut, v tem času pa zbral le dve točki, saj je zadel le enega od petih metov na koš.

"Bili smo dobri na vseh področjih. Fantje so igrali na obeh koncih parketa," je po zmagi dejal Gilgeous-Alexander in dodal: "Fantje smo bili agresivni in naša samozavest se kljub nizu porazov ni omajala. Držali smo glavo pokonci vso tekmo in resnično smo imeli ves čas v sebi miselnost naslednje poteze."

Tudi trener domačih Mark Daignault je bil navdušen nad vztrajnostjo svoje mlade ekipe. "To so veteranske ekipe, proti katerim se borimo. Fantje, proti katerim igramo, so bili že neštetokrat v takšnih položajih," je dejal: "To je odlična izkušnja za naše mlade fante."

Naslednja tekma bike čaka v ponedeljek, ko bodo v olimpijskem Salt Lake Cityju obiskali Utah Jazz.

LA Lakers so prvič v sezoni zmagali v gosteh, s 105:94 so bili boljši od San Antonio Spurs, potem ko se je v ekipo po petih tekmah premora vrnil prvi zvezdnik LeBron James.

James je zadel po 17 sekundah na parketu, skupno pa je izkušeni šampion zbral 21 točk. Prvi strelec jezernikov je bil Anthony Davis s 25 točkami in 15 skoki. Jones je bil z 19 točkami najuspešnejši strelec ostrog, ki so izgubile še sedmič zaporedoma.

Vodilna ekipa lige NBA Boston je s 122:104 slavila 15. zmago v sezoni proti Sacramento Kings. Jayson Tatum je dosegel 30 točk.

Milwaukee Bucks, prvi zasledovalci Bostona, so na dvoboju najboljših ekip vzhodne konference premagali Cleveland Cavaliers s 117:102. Giannis Antetokounmpo je dosegel 38 točk.

Golden State Warriors so z zmago nad Utah Jazz s 129:118 dosegli deseto zmago v sezoni ob prav toliko porazih. Stephen Curry je bil s 33 točkami prvi strelec branilcev naslova.

Značke: čančar, dragić, nba

Članki iz rubrike