reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 13.11.2022 09:41:29

Dončić šele šesti v zgodovini lige NBA, pojasnilo trenerja po tekmi pa pove vse: To je zanj kot kratek ...

Profimedia
Po sobotnih tekmah v ligi NBA je osrednja pozornost medijev, tudi onstran Atlantika, namenjena novemu dosežku Luke Dončića, ki je sicer minuli teden priznal utrujenost po dveh porazih njegovega Dallasa. Svojo energijo na tekmi s Portlandom je pripisal odličnemu dnevu okrevanja in "dvema, trem, štirim" kavam espresso pred tekmo ter energetski pijači.

Luka Dončić je v noči na nedeljo Dallas popeljal do sedme zmage v letošnji sezoni lige NBA. S trojnim dvojčkom (42 točk, 13 skokov in 10 podaj) je bil prvo ime večera, Portland nikakor ni našel odgovora za razpoloženega Slovenca, njegov trener Jason Kidd pa je njegovo predstavo v izjavi po tekmi označil kot "kratek sprehod Dončića po parku".

Ljubljančan je vpisal svoj že četrti trojni dvojček v karieri s 40 točkami, kar ga po raziskavi ESPN Stats & Information uvršča na šesto mesto v zgodovini lige NBA.

Do te izjemne predstave je prišlo po tem, ko je Dončić prvič v tej sezoni dvakrat pristal pod 30 točkami. Njegovih devet zaporednih tekem s 30 točkami je bil drugi najdaljši takšen niz, pred njim pa je le legendarni Wilt Chamberlain s 23 tekmami s 30 točkami na začetku sezone 1962/63.

Kidd je po zaporednih porazih proti Orlando Magic in Washington Wizards, ko je Dončić zadel skupaj 17 od 50 metov iz igre, izrazil zaskrbljenost, da Mavsi od svojega superzvezdnika zahtevajo preveč.



"Tudi on je zgolj človek," je dejal Kidd. "Tisti, ki ga poznamo, vemo, da se po dveh zaporednih porazih in ne najboljšem izkupičku vedno vrne nazaj. In prav to je storil nocoj. Z lahkoto bi si lahko vzel prost večer, da bi se malo odpočil, a se je boril in nas spravil v položaj za zmago."

Proti Blazersom je prevladoval v preigravanju pod obročem ter se izkazal s prostimi meti (15:18). "Napadal sem v raketi," je dejal Dončić, ki je z 49 trojnimi dvojčki na 10. mestu v zgodovini lige NBA. "Lahko ste videli, da na zadnjih dveh tekmah nisem bil dober v prostih metih in nisem bil učinkovit, ker nisem napadal."

"Luka opravlja fenomenalno delo, saj predstavlja težavo za nasprotnikovo obrambo. Kljub dvojnemu pokrivanju zna prebrati položaj s pravilno podajo," je dejal Dončićev soigralec Spencer Dinwiddie.

"V glavi si narišem obrambo, napadaj pod obročem in izbijaj žogo, in oni naj se odpirajo, ter vedno meči, vedno jim govorim samo meči, če si odprt, moraš metati. To je to. Še naprej jim bom zaupal, s tem nimam težav," je dejal Dončić, ki je vodilni strelec v ligi s 34,3 točke na tekmo in je na šestem mestu po asistencah (8,1).

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike