hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

sveca Ekipa24.si

Tragedija! Nogometaš storil samomor! Vrgel se je ...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

nu
nu
1 16.05.2022 03:44:02

Lukaaaaaaa! Kar je Dončić naredil Phoenixu na 7. tekmi, je zatreslo svet, to je zgodovina!

Fenomenalna predstava Slovenca za največjo zmago v karieri. Za zmago s šokantnih 123:90.

Potem ko sta tako Phoenix kot Dallas zanesljivo dobila vse tri svoje domače tekme, je ob izidu 3:3 v zmagah za favorita veljal Phoenix - ki je gostil sedmo odločilno tekmo. Toda slovenski absolutni košarkarski fenomen je imel drugačne načrte. Povsem drugačne!

Dončić je na parket dvorane v Phoenixu stopil s svojo najboljšo mogočo podobo - še precej boljšo od vseh podob iz dvorane v Dallasu. Z dvema trojkama je takoj spravil v težave domačo ekipo, nato pa se ob zelo dobri podpori prav tako razpoloženih soigralcev ni več ustavljal.


Ko je po nori akciji zadel svojo četrto trojko, je bilo to za vodstvo Dallasa za 30 (!) točk ob polčasu. Hkrati je bila to 27. točka norega Slovenca v prve delu igre - podatek, ki sam po sebi pove ogromno. Phoenix je bil šokantno nebogljen, Phoenixa ni bilo nikjer. V celotnem polčasu je cela ekipa dala toliko točk kot ... Luka sam.

Tako 27 doseženih točk v polčasu kot 24-odstotni met iz igre sta bila za Phoenix najslabša v celotni sezoni, kar je veliko povedalo o fanatični, obrambno sijajni in napadalno udarni predstavi Dallasa. Ob kateri poti nazaj za najboljše moštvo rednega dela preprosto ni več bilo.

Phoenix je vedel, da je konec in sploh ni skušal reagirati. Dallas je celo potegnil na +40, nato pa se je po tisti norišnici v prvem delu začela prava uspavnka. Pravo ponižanje domače ekipe. Ultimativno ponižanje. Luka je končal pri 35 točkah - pri čemer v zadnji četrtini sploh ni igral. Škoda - v tem pogledu je bila nora zmaga celo previsoka in prehitra. 

Šala, seveda. Finale zahodne konference proti Golden Statu se začne 18. maja - komaj čakamo. 

Značke: dončić, dallas, phoenix

Članki iz rubrike