stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 11.05.2022 09:06:40

To nas je stalo zmage! Dončić brez dlake o veliki težavi: Ena stvar je, ki je ...

Košarkarji Dallas Mavericks so na peti tekmi konferenčnega polfinala lige NBA v Arizoni doživeli visok poraz za kar 30 točk. Domači Phoenix Suns so namreč po izjemnem drugem polčasu na krilih 28 točk Devina Bookerja in 20 Deandreja Aytona zmagali s 110:80. Luka Dončić je za teksaško ekipo dosegel 28 točk, 11 skokov, dve podaji in tri ukradene žoge.

Najboljša ekipa rednega dela z najboljšim trenerjem lige Montyjem Williamsom je drugi polčas odprla z delnim izidom 11:4 in se ni več ozirala nazaj, Dallas pa je samo v tretji četrtini, ki jo je Phoenix dobil s 33:14, izgubil 12 žog.

Booker je po tekmi razkril, da so se skupaj s trenerjem Williamsom usedli in pregledali posnetke, nato pa je trener pripravil izboljšave in podal navodila, ki so se jih igralci skušali držati. "Malo smo študirali pred televizijo. Trener je pripravil popravke, mi smo si le prizadevali, da smo se jih držali," je dejal Booker.

Dončić je bil spet prvi strelec Dallasa, Jalen Brunson je dodal 21 točk. Vendar so Mavericks iz igre metali le 38-odstotno.


"Ena stvar, ki je danes nikakor nismo mogli najti, je bil ritem igre. Na zadnjih dveh tekmah smo imeli dober ritem. Mislim, da je Phoenix ena najboljših ekip v obrambi, če ne celo najboljša v tej prvini igre. Jasno, tekmec nam je dovolil le 80 točk in to veliko pove. To je res zavidanja vreden dosežek," je po tekmi dejal slovenski zvezdnik.

"Na naslednji tekmi bo žoga morala bolje krožiti, predvsem pa bomo morali imeti boljši ritem igre - hitrejši," je še dodal Dončić.

V boju na štiri zmage je Phoenix povedel s 3:2, tako da si že na šesti tekmi lahko zagotovi uvrstitev v finale zahodne konference.

Šesta, morda že odločilna tekma je v petek spet na sporedu v Teksasu.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike