Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
4 05.12.2021 07:15:37

Tako ne bodo prišli nikamor! Dallas brez Dončića NEMOČEN, navijači ogorčeni: Dallas je dobil le ... (video)

Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks, za katere zaradi bolečin v levem gležnju ni igral slovenski zvezdnik Luka Dončič, so doma izgubili četrto zaporedno tekmo. Tokrat so morali priznati premoč ekipi Memphis Grizzlies, ki je bila boljša s 97:90. Do zmage pa je prišel Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki je v gosteh s 113:99 premagal New York Knicks.

Poleg Dončića na drugi zaporedni tekmi za Dallas, ki je dobil le dva od zadnjih devetih dvobojev, zaradi bolečin v levem kolenu ni igral tudi Latvijec Kristaps Porzingis.

Gostje so vodili skozi celoten dvoboj in zanesljivo prišlo do četrte zmage v nizu. Desmond Bane je dosegel 29 točk za Memphis, ki je igral prvo tekmo, potem ko je pred dnevi proti Oklahoma City Thunder slavil zmago s 73 točkami prednosti, kar je nova najvišja zmaga v 75-letni zgodovini severnoameriške lige NBA.

Tyus Jones je dodal 16 točk in sedem podaj za grizlije, ki so znova igrali brez poškodovanega Ja Moranta.



Tim Hardaway Jr. je v zadnji četrtini dosegel 20 od svojih 29 točk za Dallas, ki je v zadnjih petih minutah srečanja znižal zaostanek s 15 na pet točk, bližje pa ni uspel priti. Jalen Brunson je za domače, ki so sedmi na zahodu, prispeval 15 točk, Dorian Finney-Smith pa 14.

Čančar je ob zmagi Denverja, šeste ekipe zahoda, na parketu prebil 3:28 minute in v statistiko vpisal eno podajo. Dvakrat je iz igre tudi vrgel na koš, a bil nenatančen. Prvo ime Denverja je bil znova Nikola Jokić z 32 točkami, 11 skoki in petimi podajami, ki jih je dosegel v 27 minutah. Zeke Nnaji je s klopi prispeval 21 točk. Na drugi strani je bil najboljši strelec New Yorka, ki je izgubil tretjo tekmo v nizu, Julius Randles 24 točkami.

Denver bo znova na parketu v noči na torek, ko bo gostoval pri Chicago Bulls, Dallas pa v noči na sredo, ko bo gostil Brooklyn Nets.

Značke: dallas, dončić

Članki iz rubrike