Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
7 08.11.2021 07:38:39

Zvezdniška zasedba s polnim plenom iz Toronta, Dragić pa še kar čaka in čaka

Profimedia
Košarkarji Brooklyn Nets so v severnoameriški ligi NBA prišli do pete zaporedne zmage, potem ko so v gosteh pri Toronto Raptors slavili s 116:103. Najbolj se je izkazal Kevin Durant, ki je še na svoji deseti zaporedni tekmi dosegel vsaj 20 točk; tokrat jih je zbral 31. Slovenski zvezdnik onkraj luže Goran Dragić spet ni igral za Toronto.

Durant je 31 točkam dodal še po sedem skokov in podaj ter mrežice popeljal do zmage pred 19.800 gledalci v dvorani Scotiabank Arena.

"Kot govorimo že od prvega dne, Kevin je to sezono res neverjeten," je po tekmi svojega varovanca pohvalil trener Steve Nash.

Durant je prvič igral v Kanadi, vse odkar si je raztrgal ahilovo tetivo v končnici 2019 v dresu Golden State Warriors. "Nazadnje, ko sem bil tu, sem doživel najtežje trenutke moje košarkarske kariere. Vesel sem, da bom imel Toronto zdaj v nekoliko lepšem spominu. A danes je bila ključna naša igra v obrambi," je dejal prvi zvezdnik tekme.



James Harden je k zmagi dodal 28 točk, deset skokov in osem podaj, Blake Griffin 14 točk in 11 skokov, Patty Mills pa je s klopi dodal 13 košev.

Pri plenilcih, ki so tudi tokrat igrali brez Dragića, saj Ljubljančan še kar čaka na razplet svojega položaja v dresu Toronta, je Fred VanVleet dosegel 21 točk in osem podaj, plenilci pa so izgubili še drugič zaporedoma. OG Anunoby je dodal 16 točk, Gary Trent 14, Precious Achiuwa pa 13.

Torontov zvezdnik Pascal Siakam, ki je prvič po operaciji rame stopil na parket to sezono, je dosegel 15 točk v 25 minutah igre.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike