državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ku
ku
0 04.11.2021 07:01:48

Kakšna DRAMA v Teksasu! Dončićev Dallas je podaril zmago tekmecu, nato pa ... (video)

Profimedia
Za košarkarji Dallas Mavericks je uspešen večer v severnoameriški ligi NBA. Dallas je zmagal v gosteh pri San Antonio Spurs s 109:108. V izenačenem teksaškem derbiju se je izkazal tudi mladi slovenski zvezdnik Luka Dončić s 23 točkami in 12 skoki.

Dončić je bil tokrat drugi najboljši strelec gostujočega moštva. Jalen Brunson je tekmo končal s statističnim izkupičkom 31 točk in deset skokov. Dallas je bil od domačih ostrog boljši zlasti v zadnji četrtini, ki so jo Mavericks dobili z delnim izidom 28:25 ter se tako izognili morebitnemu tretjemu porazu na štirih zadnjih tekmah. Končnica tekme je bila izjemno zanimiva. Po tem, ko je Dejounte Murray San Antoniu vlil upanje za preobrat v zadnjih sekundah tekme in se Dallasu približal na le točko zaostanka, je Dončić najprej zgrešil izza črte, a je po odbiti žogi zadel Brunson, ki je nato zadel še dva prosta meta. A Spursi so se spet približali s trojko. Slabe 3 sekunde pred koncem je Brunson, sicer veliki junak zmage, zgrešil oba prosta meta in tako podaril možnost za zmago San Antonia, a se je zelo izkazala Dallasova obramba in ni dovolila preobrata.

Dončić je odigral 36 minut, v tem času na parketu pa je vpisal še sedem podaj ob metu iz igre 10:25. Ljubljančan je zadel tri trojke (3:12). V majici Dallasa je 23 točk dosegel tudi Tim Hardaway mlajši.

Kanadska zasedba Toronto Raptors je premagala Washington Wizards s 109:100. Tudi tokrat brez pomoči slovenskega igralca Gorana Dragića, ki znova ni vstopil v igro in čaka na razplet svojega položaja pri kanadski ekipi.

Ekipa iz Kolorada Denver Nuggets je izgubila proti Memphis Grizzlies s 106:108. Poškodovanega Koprčana Vlatka Čančarja ni bilo na seznamu igralcev Denverja.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike