Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
1 07.09.2021 00:35:28

TOLE TRESE BALKAN! Hrvaški premier BRUTALNO ISKRENO o svojem odnosu do Luke Dončića

Profimedia
Hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković je velik košarkarski navdušenec.

Plenkovića je bilo mogoče videti na tribuni opatijske dvorane, ko je ta pred dnevi gostila košarkarje Cedevite Olimpije, Cibone, Partizana in Pesara. Turnir za pokal Liburnia so organizirali njegovi prijatelji, s katerimi tu in tam odigra košarko tri na tri. V mlajših letih je ta šport celo treniral, v vsakem primeru pa je velik navijač. Predvsem spremlja ligo NBA. "Gledam video posnetke na mobitelu. Žal nimam časa, da bi si ogledal celotne tekme. Začnem ob šestih zjutraj, ko preverim, kaj se je ponoči zgodilo. Najrajši si ogledam le vrhunce. Žal mi je, da si ne morem privoščiti vsaj dve uri dnevno, da bi si ogledal kakšno tekmo v celoti," je razlagal hrvaškim novinarjem.


Potem je še podrobno razlagal o hrvaški košarki, ki v zadnjem obdobju ravno ne cveti, še posebej pa se je razgovoril o - Luki Dončiću. "Kot košarkarski zaljubljenec sem seveda spremljal olimpijske igre - kako je Kevin Durant osvojil tretje zlato. Ampak, navdušil me je Dončić. Prav v opatijski dvorani sem ga pred štirimi leti prvič videl, na prijateljski tekmi med Hrvaško in Slovenijo. Potem je zrastel v mega zvezdnika, igralca vrhunske NBA ravni. Žal mi je, da Slovenci na koncu niso osvojili kolajne."

Hrvate je zanimalo, ali je potemtakem njihov premier navijal za Slovenijo? "Luka je 'čudo'. Po Draženu Petroviću na teh prostorih nismo imeli tako dominantnega igralca in to je nekaj, kar vsi vidimo, vsi to vemo. On lahko počne vse, on vse zna, ima potezo več, ima met, prodor ... vse ima."

Članki iz rubrike