roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
255 22.08.2021 13:36:19

Zvezdnik o čefurjih in OBLASTI: Kdor en dan PLOSKA DONČIĆU, nato pa PREŠTEVA KRVNA ZRNCA, naj se ...

Profimedia
Slovenska pisateljska zvezda in kolumnist Goran Vojnović v Intervjuju za 24ur.

Sijajni avtor je v omenjenem intervjuju (v celoti ga najdete na tej povezavi) govoril o svoji novi knjigi Đorđić se vrača, ki je seveda nadaljevanje kultne uspešnice Čefurji raus iz leta 2008. Govoril je o problematiki tako imenovanih čefurjev v slovenskem okolju, o spremembah odnosa do njih v trinajstih letih od izida prve knjige – seveda pa ni mogel, da ne bi vsega skupaj apliciral na aktualno dogajanje v slovenskem športu. V svojem slogu  konkretno in v glavo!

"Uspeh knjige je bil zame veliko presenečenje. Pozitivno presenečenje. Razkrilo mi je neko drugo, bolj odprto Slovenijo, ki sem jo seveda poznal, a se nisem zavedal, da je tako velika in obsežna, da zna biti večja in da večinoma tudi je večja od tiste prestrašene, nestrpne Slovenije, ki nam trenutno vlada in ki v čefurjih vidi le čefurje, razen če so ti čefurji vrhunski košarkarji in zmagujejo na evropskih prvenstvih in olimpijskih igrah," se je obregnil ob slovensko oblast in njene somišljenike. V zaključku intervjuja za 24ur pa je šel še dlje. 

"Večina Slovencev po mojem že dolgo ne gleda postrani čefurjev, sploh ne kar tako počez. Mehke ć-je v bistvu danes glasno problematizira le še rumenojopična manjšina na oblasti, ki še vedno blodi o nekakšni nacionalni čistosti, drugi pa pač skupaj uživamo v tem, kar ustvarjajo Zlatko, Magnifico in Senidah, uživamo, ko gledamo Luka Dončića in Josipa Iličića in ob tem sploh ne razmišljamo, od kod je kakšen njihov dedek prišel v Slovenijo," je dejal. 

In nadaljeval: "V njih preprosto vidimo ljudi, ki jih imamo radi in ki jih zaradi njihovih talentov in karakterjev občudujemo. Kako pa tista manjšina živi sama s seboj, ko en dan ploska Luki Dončiću, drug dan pa na družbenem omrežju zagovarja izbris in prešteva krvna zrnca Magnificu, je pa njihov osebni problem, o katerem naj se posvetujejo z zdravnikom ali s farmacevtom." Vsak dodatni komentar je brez pomena – mnenje si ustvarite sami.    

Članki iz rubrike