kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.01.2021 06:53:34

ČAROVNIK brez primere! Poglejte, kako se je Luka DONČIĆ znesel nad tekmeci, saj to je NORO! (video)

Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil prvo ime Dallas Mavericks ob zmagi s 104:93 nad Charlotte Hornets v ligi NBA. Enaindvajsetletnik je ob tem dosegel rekord po številu blokad, ustavil se je pri štirih. Ob tem je dodal še 34 točk, 13 skokov, z devetimi podajami pa je za las zgrešil trojnega dvojčka.

Dallas je s tem prišel do četrte zmage zapovrstjo in se je oddolžil Sršenom za poraz na silvestrovo. Toda od takrat se je krivulja forme Teličkov precej dvignila, velik delež pri tem pa ima prav slovenski zvezdnik košarke, ki je prav tako precej dvignil raven forme.

Na današnjem obračunu je že v prvi četrtini prevzel odgovornost in prispeval 11 točk za visoko vodstvo svojega moštva (32:16). Prednosti nato košarkarji Dallasa, ki so prišli do šeste zmage to sezono, niso več izpustili iz rok. Tudi vrnitev latvijskega centra Kristapsa Porzingisa (poškodba kolena) je minila brez večjih težav, visokorasli košarkar pa je ob debiju v sezoni dosegel 16 točk.



Dončić se je ustavil pri 34, iz igre je zadel 14 od 25 metov, od tega pet od devetih za tri točke. Ob štirih blokadah je ukradel še dve žogi.

Mavericks so se s tem prebili na šesto mesto zahodne konference, na kateri po novi, že deseti zmagi to sezono vodijo Los Angeles Lakers, ki so tokrat zanesljivo opravili z Oklahoma City Thunder s 128:99.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike