kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
2 15.12.2020 07:14:27

Kdo je zdaj 'bajsek'?! Luka DONČIĆ je proti Milwaukeeju utišal VSE KRITIKE! (video)

Reuters
Košarkarji Dallasa so na svoji drugi pripravljalni tekmi pred začetkom sezone NBA v Milwaukeeju slavili s 128:112.

Osrednja osebnost dvoboja je bil slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v 29:17 minute dosegel 27 točk, pobral osem žog pod obema obročema ter zbral štiri asistence. S tem je slovenski zvezdnik na najboljši možni način odgovoril svojim kritikom, ki so se (spet) lotili njegove fizične pripravljenosti.

Teksaška ekipa je najboljšo predstavo prikazala v drugi polovici tekme, ko je povsem zasenčila enega najresnejših kandidatov za končno zmago v novi sezoni. Dončičev met iz igre je znašal 9-20, od tega za tri točke 3-8. Poleg Ljubljančana sta se izkazala tudi Josh Richardson s 23 točkami in Tim Hardaway Jr. s 17 točkami. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit čudežni Grk Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 24 točk, 14 skokov in štiri podaje.


Prvo pripravljalno tekmo je odigral tudi Miami. V minuli sezoni osmoljenec velikega finala proti moštvu Los Angeles Lakers se je v svoji American Airlines Areni pomeril z New Orleansom in izgubil z 92:114. Dragić po odločitvi trenerja Erika Spoelstre ni igral, tako kot še nekateri drugi najbolj pomembni členi floridske ekipe, kot je denimo Jimmy Butler.

Pelikani so to izkoristili in zanesljivo zmagali, najbolj učinkovit igralec pa je bil lanska prva izbira na naboru NBA Zion Williamson, ki je dosegel 26 točk in pobral 11 žog pod obema obročema, medtem ko je Brandon Ingram dosegel 24 točk.  V floridski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Tyler Herro s 17 in Duncan Robinson s 14 točkami.

V noči na petek se bo Denver, kjer igra slovenski reprezentant Vlatko Čančar, pomeril s Portlandom, Dallas pa dan kasneje z Minnesoto. Miami bo naslednjo pripravljalno tekmo igral 19. decembra, ko se bo pomeril s Torontom.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike