Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.09.2020 07:14:48

VELIKI JUNAK! VELIKI GOGI! Cela liga NBA se klanja zlatemu slovenskemu kapetanu! To, kar dela, je ... NORO (video)

Reuters
Miami Heat je na krilih znova izvrstnega slovenskega košarkarja Gorana Dragića tudi v drugi tekmi finala vzhodne konference lige NBA premagal Boston Celtics s 106:101. Dragić je bil s 25 točkami tokrat najboljši strelec tekme, v 34 minutah igre pa je prispeval tudi štiri skoke in pet podaj.

Boston je tekmo začel bolje in prvi četrtino dobil z 31:28, prednost pa povečal po drugi četrtini, ki jo je dobil z 29:19. Miami se je prebudil v tretji četrtini in jo dobil s 37:17. Dragić se je izjemno boril za vsako žogo, bodril soigralce ter v zadnjih minutah srečanja prispeval dve verjetno odločilni trojki za zmago (ključne trenutke tekme si lahko ogledate v spodnjem video posnetku). 

Dragić je v odločilnih trenutkih tekme prevzel vajeti v svoje roke, vendar je dejal, da je vodja Jimmy Butler, pa tudi Bam Adebayo, ampak vse je odvisno od dneva. V ekipi si sicer povedo vse in nihče nima dlake na jeziku.



"Vedno se vse naravnost in odkrito pogovorimo. Vsak pove drugemu, kaj mu gre in pri tem ni nobene zamere. Komunikacija je ključna," je dejal Dragić. Boston je v konferenčnem polfinalu izločil branilce naslova Toronto Raptors, Miami pa najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee Bucks. Pred tem so igralci floridske vročice pometli z Indiano Pacers s 4:0, edini poraz v končnici so za zdaj doživeli z Milwaukeejem po podaljšku na četrti tekmi.

Če bodo Goran Dragić in druščina uspešni, se bodo v velikem finalu lige NBA za naslov pomerili z boljšim iz finalnega obračuna zahoda med Denverjem in Los Angeles Lakers.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike