Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.08.2020 07:08:36
Deli članek:

Bo Luka DONČIĆ sploh odigral ŠESTO TEKMO?! V ligi NBA številni BOJKOTI, igralcev sploh ni bilo na parket!

Reuters

Sirena je označila začetek obračuna med Milwaukee Bucks in Orlando Magic, košarkarsko igrišče v Orlandu pa je bilo prazno. To je rezultat bojkota ekipe Milwaukeeja v mehurčku severnoameriške košarkarske lige NBA v znak protesta proti rasni nestrpnosti ter v podporo Jacobu Blaku, ki so ga policisti v nedeljo v Wisconsinu sedemkrat ustrelili.

V sredo ob 22.10 bi se morala začeti peta tekma prvega kroga končnice vzhodne konference med Milwaukeejem in Orlandom. Toda Bucks, ki vodijo s 3:1 v zmagah, se zaradi bojkota niso pojavili na parketu mehurčka na Floridi. Štiri minute pred predvidenim začetkom dvoboja so v garderobo odšli tudi košarkarji Orlanda.

Po poročanju najbolj znanega košarkarskega novinarja Adriana Wojnarowskega so se igralci Milwaukeeja, sicer najboljšega moštva rednega dela lige NBA, odločili, da bodo zaradi policijskega nasilja, ki je botrovalo hudim poškodbam še enega temnopoltega prebivalca ZDA, bojkotirali obračun.

Profimedia
Giannis Antetokounmpo

O bojkotu so po nedeljskem dogodku, v katerem je bil Jacob Blake sedemkrat ustreljen, posledično je ostal hrom, razmišljali tudi ostali košarkarji, posledično pa na sporedu ni bilo nobene tekme, ki bi morala biti v noči na četrtek. Vprašanje je tudi, ali bo na parket v noči na petek stopil Dallas z Luko Dončićem, ki bi moral odigrati 6. tekmo z Los Angeles Clippers. 


V ZDA v zadnjih dneh divjajo novi protesti proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi prebivalci. V mestu Kenosha sta bili v protestih v torek ubiti dve osebi.