Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.08.2020 00:03:25
Deli članek:

NOROOOOO!!!! ZGODOVINSKO!!!! Luka DONČIĆ z REKORDNIM izkupičkom in najbolj NEVERJETNIM preobratom! (video)

Reuters

Odigrana je bila 4. tekma med Dallasom in Los Angeles Clippers.

Priprave na četrto tekmo Dallasa in Los Angeles Clippers je zaznamovalo ugibanje o tem, ali bo Luka Dončić po zvinu gležnja nared za četrto tekmo, ali bo moral Dallas igrati brez njega. Trener Rick Carlisle je na odločitev počakal do začetka tekme, celotna zgodba pa je doživela zasuk. Slovenski zvezdnik je bil nared za tekmo, Dallas pa je tik pred zdajci zaradi bolečin v kolenu izgubil Kristapsa Porzingisa, čeprav ga je Carlisle uvrstil v prvo peterko. 

Dallas je tekmo začel povsem razglašeno in neprepoznavno, Dončić pa je bil zelo nervozen zaradi nekaterih sodniških odločitev. In rezultat? Dallas je v drugi četrtini zaostajal za neverjetnih 21 točk (54:33). V tem trenutku so praktično vsi odpisali Dončića in soigralce. 

Toda nato se je začel šov Luke Dončiča, ki se je s poškodovanim gležnjem poigraval z nasprotniki in hitro prišel do novega trojnega dvojčka. Svoje sta dodala tudi Tim Hardaway in Trey Burke, Dallas pa je po končani tretji četrtini vodil s 93:85. 

Spremljali smo izjemno napeto in dramatično končnico, v kateri je Dallas po nekaj zaporednih trojkah vodil že za 10, a je v ključnih trenutkih sta izjemno odigral Kawhi Leonard in Lou Williams in izid je bil ob pisku sirene izenačen na 121:121, kar je pomenilo podaljške. 

Tudi v podaljšku si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti, slabo minuto pred koncem je bil izid še vedno poravnan na 130:130. Po time-outu je najprej zgrešil Kawhi Leonard, z izjemnim prodorom pa je 19 sekund pred koncem Dončić Dallas popeljal v vodstvo.  Tehtnico na stran Clippersov je z izjemno trojko nagnil Marcus Morris, Dallasu pa je v tistem trenutku ostalo 9 sekund, da se reši. Po prekršku nad Dončićem je imel 3.7 točk pred koncem in ob točki zaostanka Dončić žogo v svojih rokah in odločil se je za met z velike razdalje. In zadel za nepopisno veselje, za zmago s 135:133 in izenačenje na 2:2 v seriji. 

In njegov izkupiček? Zanj rekordnih 43 točk, 17 skokov in 13 asistenc!