Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 13.08.2020 07:45:20

VSE JE JASNO: trije SLOVENCI so dobili tekmece v KONČNICI, obeta se nam izjemno VROČE SREČANJE!

Reuters
Trije slovenski predstavniki – Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar so dobili nasprotnike v končnici.

Moštvo Miami Heat slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v noči na četrtek izgubilo z moštvom Oklahoma City Thunder s 115:116. Že pred tekmo je postalo jasno, da se bo Miami v prvem krogu končnice pomeril z Indiana Pacers.  Dragić je v skoraj 22 minutah igre prispeval 16 točk, šest podaj in pet skokov. Njegovo moštvo je vodilo večino tekme, v začetku zadnje četrtine že z razliko 22 točk, a je zatem trener Erik Spoelstra zaradi že znanega nasprotnika v končnici dal priložnost rezervnim igralcem, Oklahoma pa je to izkoristila v zaključku.

Preobrat je uspešno zaključila z zadetim metom za tri točke Mika Muscale 5,2 sekunde pred koncem tekme. Za zmagovalno ekipo je bil na tekmi v ospredju Darius Bazley z 21 točkami in devetimi skoki, za Miami pa je s 30 točkami in šestimi skoki blestel Tyler Herro, ki pa je bil neuspešen z metom za zmago v zadnji sekundi. Miami bo pred končnico odigral še eno tekmo, v petek ob 22. uri se bo pomeril prav z moštvom Indiane, s katero si delita izkupiček 44 zmag in 28 porazov. Zmagovalec te tekme bo zato prevzel mesto četrtega nosilca v vzhodni konferenci, čeprav je to brezpredmetno, saj s tekmami v Orlandu nihče nima prednosti domačega igrišča. 

Še pred tem bo Luka Dončić z Dallas Mavericks odigral zadnjo tekmo za razvrstitev v zahodni konferenci, ko se bo danes zvečer srečal z ekipo Phoenix Suns. Že zdaj pa je jasno, da bo nasprotnik Dallasa v končnici Los Angele Clippers, ki so s 124:111 premagali Denver Vlatka Čančarja. Tudi slednji se je medtem že pridružil ekipi v 'mehurčku', prvi del je izpustil zaradi poškodbe, Denver pa v končnici čaka Utah Jazz. 

Članki iz rubrike