Ana Tavčar Dobra karma

Ana Tavčar za neozdravljivo bolezen skrbi na ...

Zdravko počivalšek Svet24.si

Počivalšek po alergični reakciji na pik ...

NENAD GLUCKS 3 Reporter.si

V ZAKULISJU - Nenad Glücks: "Janez Janša je ...

meja Svet24.si

Teh hrvaških županij ni več na rdečem seznamu,...

18418X0073 Necenzurirano

Kam so izginili direktorji #kolumna

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

Marjan Jakša Njena.si

Ljubezen po domače: Marjan v šov s posebnim ...

ku
ku
0 22.05.2020 10:01:59

Po vsakem treningu mi je rekel, naj OD*EBEM, nato pa ... Slovenec razkril noro ozadje zgodbe o Jordanu!

Zanimiva anekdota v povezavi z najboljšim košarkarjem vseh časov Michaelom Jordanom in Slovencem Borisom Gorencem, ki jo je razkril portal closeup360.com.

Kot omenjeni portal v izjemni zgodbi piše na tej povezavi, se je na začetku priprav na sezono 1997/98 Chicago Bulls pridružil tudi slovenski košarkar Boris Gorenc. Nastopil je tudi na tako imenovanem McDonalds turnirju v Parizu, kjer so takrat nastopali Biki z Michaelom Jordanom na čelu, Slovenec pa je v njegovi družbi opravil tudi lepo število treningov. Gorenc je slovitega košarkarja po vsakem treningu zbodel, da bi ga premagal v igri 1 na 1, vsakokrat pa dobil enak odgovor.

"Odj*bi stran," je znova in znova odvrnil Jordan, zadnji dan nepozabne izkušnje, ko je bilo že vse jasno, da se Slovenec vrača v Evropo, pa je Jordan vendarle privoli. "Prišel je do mene in mi rekel, naj že odigrava to igro," je razkril Gorenc in nadaljeval: "Igrala sva do 11. Bog mi je pomagal, še sam ne vem, kako so nekateri meti končali v košu."

boris gorenc nm
Nikola Miljković

Slovenec je proti košarkarskemu geniju vodil že z 9:2, nato pa naredil veliko napako. Odprl je usta. "Začel sem zbadati Jordana. Govoril sem, da bom vsem doma povedal, da sem premagal Jordana in da sem boljši od njega." Hitro je spoznal, da je bila to napaka, takrat se je začelo. Američan mu ni pustil dihati, na koncu je Slovenec izgubil z 9:11. "Jordan mi je vrnil nekaj besed, jaz sem se delal, da sem zelo jezen, čeprav sem bil v resnici zelo ponosen, da sem lahko odigral 1 na 1 z Michaelom Jordanom," je zaključil Gorenc.

Značke: gorenc, jordan, bulls, chicago

Članki iz rubrike