Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 07.05.2020 11:15:13

Slovenski reprezentant dobil SODNI BOJ: Plačati mu bodo morali vse za nazaj in z obrestmi!

Profimedia
Slovenski košarkar Edo Murić je na košarkarskem mednarodnem arbitražnem sodišču (BAT) dobil tožbo proti poljskemu klubu Zielona Gora, ki je leta 2018, po odločitvi sodišča, nezakonito prekinil pogodbo z njim. Poljaki bodo morali članu slovenske zlate reprezentance plačati vse neizplačane plače z obrestmi, je danes poročal slovenski siol.net.

Murić je 30. decembra 2017 podpisal pogodbo s poljskim klubom Zielono Goro za preostanek sezone in še za naslednjo. Pred začetkom sezone 2018/19 so se Poljaki odločili, da s slovenskim reprezentantom, ki je leta 2017 osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu v Istanbulu, prekinejo pogodbo. Odločitev so objavili kar na svojem profilu na Twitterju.

Ker Poljaki niso spoštovali pogodbe in niso sklenili sporazumne poravnave, se je odločil za tožbo na arbitražnem sodišču pri Mednarodni košarkarski zvezi Fiba s sedežem v Ženevi ter s tožbo uspel.


Po pregledu celotne dokumentacije je sodišče ugotovilo, da je poljski klub kršil pogodbena določila.

Kot izhaja iz besedila sodbe, to je sodišče sprejelo 25. marca, objavljene na spletni strani arbitraže, bo poljski klub Muriću moral plačati vsega skupaj 111.321 evrov v neto znesku neizplačanih plač vključno s petodstotnimi obrestmi od 13. septembra 2018 in vse do celotnega izplačila.

Prav tako bodo morali Poljaki Muriću plačati 50.000 evrov odškodnine iz pogodbene klavzule ter vse pravdne stroške v višini skoraj 18.000 evrov.

Članki iz rubrike