Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
2 31.03.2020 12:07:17

Slovenija na olimpijske BREZ DONČIĆA?! Grožnja je ZELO RESNA, tu so vse podrobnosti!

Reuters
Prestavitev olimpijskih iger ni tako preprosta, kot se zdi.

Če bi bilo vse normalno in bi se olimpijske igre odvile to poletje, bi na njih lahko sodelovali vsi najboljši košarkarji. ZDA so recimo že sestavile najmočnejšo mogočo ekipo, svojo udeležbo pa so napovedali tudi vsi evropski zvezdniki. Naš največji Luka Dončić bi najprej zaigral na junijskem kvalifikacijskem turnirju v Litvi in nato v primeru uvrstitve še v Tokiu. Zdaj so zaradi koronavirusa igre prestavljene za natanko eno leto, a to ne pomeni, da se celotno stanje preprosto prezrcali. 

Ni jasno, kdaj bodo kvalifikacije in ali bo na njih Dončić lahko igral. A tudi če bi se Slovenija na tak ali drugačen način uvrstila v Tokio, zdaj ni niti približno jasno, ali bi tam Luka lahko igral. Kot piše slovita italijanska La Gazzetta dello Sport in več ameriških medijev, je v tem trenutku celo bolj verjetno, da ne bi mogel. Zaradi virusa namreč stoji tudi liga NBA in po zdajšnjih načrtih bi se aktualna sezona končala avgusta, nova pa se ne bi začela pred decembrom. 

Številni so razlogi za to, da preprosto ni mogoče končati aktualne sezone in takoj začeti nove. Odgovorni so že pred časom dejali, da bi se nova sezona začela decembra, pri čemer bi nato v nekaj letih zadevo zamikali tako, da bi prišli nazaj na zdajšnje termine lige, ali pa bi na ritmu december-avgust celo ostali za vedno. Kar pa za igre v Tokiu niti ni pomembno. Že z eno samo zamaknjeno sezono bi namreč ostale brez praktično vseh igralcev, ki bi se uvrstili v končnico. 

Zato so že zelo glasne napovedi, da bodo ZDA razpustile svojo ekipo, ki je bila predvidena za igre leta 2020, in sestavile moštvo po vzoru hokejskih reprezentanc. Torej v zadnjem trenutku in z dodajanjem tistih igralcev, ki se bodisi ne uvrstijo v končnico bodisi takoj izpadejo iz nje. Enako pa bi bilo tudi z evropskimi reprezentancami in evropskimi zvezdniki – torej tudi s Slovenijo in Dončićem. Kar nikakor ni slišati obetavno, če vemo, kakšne ambicije imata on in njegov Dallas.    

Značke: doncic, nba, olmipijske

Članki iz rubrike