Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 26.03.2020 19:45:50

ZORAN DRAGIĆ dočakal rešitev, a še dva tedna ne bo videl ŽENE in DVEH OTROK!

alesfevzer.com
Slovenski košarkarski reprezentant je bil dolgo časa ujet v žarišču koronavirusa, v Španiji. Zdaj je le dočakal, da se bo vrnil v domovino, a ...

Sezono je mlajši od bratov Dragić začel v Nemčiji pri Ulmu, kjer je trener Jaka Lakovič, nato pa so si ga zaradi dobrih predstav v svojih vrstah zaželeli pri španskem evroligašu Baskonii iz Vitorie, za katerega je igral na devetih tekmah v španskem prvenstvu in v evroligi. Toda Dragić je v Španiji brez družine. Zaradi koronavirusa se mu žena in otroka nista mogla pridružiti, zdaj pa se je Zoki hotel vrniti v Slovenijo, da bi bil z družino, pa mu najprej ni pustil klub, nato pa ni dobil letala. Zoran je vedno upošteval navodila kluba, a je zdaj na prvem mestu družina. Prosil je vodstvo kluba, ali bi lahko šel domov, vendar mu niso dovolili. "Hotel sem domov, ker so izredne razmere. Stanje je takšno, kot da je vojna. Moja žena je sama z majhnima otrokoma in ji je težko. V Španiji je karantena do 11. aprila, potem pa se ne ve, kako bo. Ne vem, kaj bo po tem datumu. Ali bo še karantena ali ne. Gledal sem lete iz Bilbaa. Vse so preklicali. Možnosti, da bi se vrnil, je vse manj. Ena je, da bi v četrtek letel iz Madrida, ker bo čarterski polet za Ljubljano. V Španiji namreč zapirajo vse hotele in Slovenci, ki so na dopustu, bodo imeli tako možnost priti domov. Javil sem se za ta polet. Ne zanima me, kaj bodo rekli v klubu. Do zdaj sem vedno naredil vse korektno, kot so rekli. Povedal bom, da je družina na prvem mestu. Bomo videli, ali bodo sprejeli. Dal sem jim tudi predlog, da bi podpisali aneks in bi bili oboji zaščiteni. Če bi se sezona nadaljevala, da bi se moral v 75 urah vrniti. Če bo v Španiji dobro in varno, potem ne vidim razloga, da se v tem obdobju ne bi mogel vrniti. Če ne bi bilo poletov, bi lahko v tem času prišel tudi z avtom," je za Siol razložil Dragić.
Nocoj se je iz Madrida s posebnim humanitarnim letom v Ljubljano vrnilo okoli 50 Slovencev. Na letu iz Madrida v Ljubljano je bilo 50 potnikov. Gre za slovenske državljane in peščico avstrijskih. Po poročanju TV Slovenija je med njimi tudi košarkar Zoran Dragić. Po prihodu na brniško letališče bodo morali vsi potniki v 14-dnevno karanteno v posebni ustanovi, in ne doma. Gre za odločitev strokovnjakov zdravstvene stroke, ker Španija predstavlja visoko tvegano območje, so navedli. O tem, da bodo morali za 14 dni v karanteno, je vse potnike že obvestilo slovensko veleposlaništvo v Španiji. Vsi prihodnji leti iz te države bodo izvedeni po istem protokolu. Za izvedbo karantene sta pristojna ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Po pojasnilih ministrstva za zdravje bodo prišleki iz Madrida v 14-dnevni karanteni v velenjskem hotelu Paka. Vladi je ta hotelski objekt skupaj z vilo Herberstein v brezplačno uporabo ponudil kitajski Hisense kot lastnik velenjskega Gorenja.

Članki iz rubrike