Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 07.03.2020 12:24:09

Kakšni posnetki iz ZDA: Mariborčan ŠOLA Američane! Bo Štajerska dobila SVOJEGA DONČIĆA (VIDEO)

Jaka Oberlajt, 16 letni Štajerec iz Maribora igra košarko na srednji šoli Rabun Gap, v zvezni državi Georgia in to izredno uspešno!

Slovenski reprezentant do 16 let na letošnjem evropskem prvenstvu, opozarja nase s svojimi igrami tam, kjer se igra najmočnejša košarka

Z letošnjim letom se je iz Maribora, kjer je igral za AKK Branik, preselil v ZDA, da bi uresničil svoje otroške sanje in sledil cilju, postati profesionalni košarkar.Tudi on, kot vsak mlad košarkar sanja, da bo nekoč zaigral v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, a se zaveda, da je pot do tja vse prej kot lahka. V Ameriko je odšel, kot eden izmed bolj perspektivnih igralcev pri nas. Zaslužil si je vpoklic v reprezentanco in zaigral na EP v dresu z državnim grbom.

"Plana B sploh ne potrebujem, ker je to moj edini cilj. Če mi morda ne bo uspelo, pa si bom postavil alternativne cilje. Zdaj ni časa za to. Treba je slediti temu in edinemu planu, končati šolanje in nekako biti še bližje ligi NBA," pove Jaka za časnik Večer.

Za košarko ga je navdušil oče, na prvi trening je odšel pri osmih letih.

Kot boste lahko iz priloženega posnetka spoznali, gre za organizatorja igre, ki v višino meri 183 cm. Krasi ga izreden pregled nad igro in obvladovanje žoge. Ni zaletav, rad poišče prostega soigralca z asistenco pod koš, ali na metu za tri točke. Velja za motivatorja soigralcev, ki ne razmišlja, če mu nasprotnik pusti preveč prostora, saj je izza črte za tri izredno uspešen.

Prepričani smo, da bomo o Jaki Oberlajtu še slišali!

Značke: oberlajt, nba

Članki iz rubrike