Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 28.02.2020 11:19:54

Legendarni navijač SLOVENIJE s prav posebnim ROJSTNODNEVNIM pozivom Luki DONČIĆU!

Reuters
Slovenski navijači, ki si bodo nocoj v Miamiju v živo ogledali slovenski košarkarski derbi med gostujočo ekipo Dallas Mavericks Luke Dončića in domačo ekipo Miami Heat Gorana Dragića, se veselijo tekme.

Navijači, ki so prišli v Miami na tekmo, bodo Dončiću zapeli pesem za rojstni dan. Med njimi je tudi Aleksander Javornik iz Žalca, legendarni navijač Slovenije, ki je bil že pred tekmo ustrezno navijaško opravljen in je kot tak že dal izjave tudi ameriškim medijem. "Naj vidijo 'Amerikanci', da se dobra košarka igra v Sloveniji," je dejal in na vprašanje, za koga bo navijal, odgovoril, da sta oba dobra.

"Eden je mojster, drugi pa 'tehničar', zato bo šov," je dejal ter izrazil upanje, da se bosta Miami in Dallas znašla v finalu lige NBA, kar bo razlog za nov množičen obisk Slovencev v ZDA.

"Vrhunska igralca sta, igrata zelo dobro košarko in normalno je, da si vsak želi ogleda vrhunske igre v živo. Tudi Američani so nas začeli spoštovati, kar je za nas Slovence, ki smo majhen narod, velik domet. Mi pa pridemo ploskat in nagradit, kar sta si tudi zaslužila. Igralci imajo radi veliko navijačev in zakaj jima tega ne bi izročili na tribuni," je dejal Javornik, ki je izdelal tudi maketo pokala in jo nosi seboj.

Na vprašanje, ali bodo Dončiću kaj zapeli, je Javornik odgovoril, da zagotovo. "Ampak če bi nas on častil s kakšno pijačo, tudi ne bi bilo slabo. Četudi ne bo, ga bomo poskušali častiti mi, samo da ga vidimo, da se lahko ljudje slikajo z njim. Jaz sem za oba naredil zastavo, da se vidi, da imamo radi oba, ne le Luke, ki praznuje rojstni dan."

Nekateri slovenski navijači so v Miami prispeli šele v četrtek zvečer, drugi so tam že nekaj dni in si ogledujejo tudi turistične znamenitosti, vsi pa komaj čakajo tekmo. "To je dogodek, ki sem si ga vedno želel videti v živo," je dejal Rajko z Vrhnike, ki je že bil v Miamiju, ne pa še na tekmi lige NBA. Dončića in Dragića je videl igrati v živo na finalu evropskega prvenstva v Istanbulu in pričakuje podobno vzdušje tudi v Miamiju.

Članki iz rubrike