vesolje horoskop Dobra karma

Astrološka napoved za april 2020 za vseh 12 ...

Blaž Švab Svet24.si

Mladi očka Blaž Švab: Okoli mojega doma so ...

xi jinping re Reporter.si

Teorija zarote: kitajski komunisti širijo lažne ...

krizanteme, cvetličarna Svet24.si

Za vrtnarije in cvetličarne ne velja več ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Igralniškemu milijonarju mega posel z maskami

238337424 Odkrito.si

Indira v bolnišnici - Stanje se je zelo ...

jaka ana Njena.si

Ljubezen po domače: Pri Hafnerjih bodo spet ...

ku
ku
0 28.02.2020 11:19:54

Legendarni navijač SLOVENIJE s prav posebnim ROJSTNODNEVNIM pozivom Luki DONČIĆU!

Reuters
Slovenski navijači, ki si bodo nocoj v Miamiju v živo ogledali slovenski košarkarski derbi med gostujočo ekipo Dallas Mavericks Luke Dončića in domačo ekipo Miami Heat Gorana Dragića, se veselijo tekme.

Navijači, ki so prišli v Miami na tekmo, bodo Dončiću zapeli pesem za rojstni dan. Med njimi je tudi Aleksander Javornik iz Žalca, legendarni navijač Slovenije, ki je bil že pred tekmo ustrezno navijaško opravljen in je kot tak že dal izjave tudi ameriškim medijem. "Naj vidijo 'Amerikanci', da se dobra košarka igra v Sloveniji," je dejal in na vprašanje, za koga bo navijal, odgovoril, da sta oba dobra.

"Eden je mojster, drugi pa 'tehničar', zato bo šov," je dejal ter izrazil upanje, da se bosta Miami in Dallas znašla v finalu lige NBA, kar bo razlog za nov množičen obisk Slovencev v ZDA.

"Vrhunska igralca sta, igrata zelo dobro košarko in normalno je, da si vsak želi ogleda vrhunske igre v živo. Tudi Američani so nas začeli spoštovati, kar je za nas Slovence, ki smo majhen narod, velik domet. Mi pa pridemo ploskat in nagradit, kar sta si tudi zaslužila. Igralci imajo radi veliko navijačev in zakaj jima tega ne bi izročili na tribuni," je dejal Javornik, ki je izdelal tudi maketo pokala in jo nosi seboj.

Na vprašanje, ali bodo Dončiću kaj zapeli, je Javornik odgovoril, da zagotovo. "Ampak če bi nas on častil s kakšno pijačo, tudi ne bi bilo slabo. Četudi ne bo, ga bomo poskušali častiti mi, samo da ga vidimo, da se lahko ljudje slikajo z njim. Jaz sem za oba naredil zastavo, da se vidi, da imamo radi oba, ne le Luke, ki praznuje rojstni dan."

Nekateri slovenski navijači so v Miami prispeli šele v četrtek zvečer, drugi so tam že nekaj dni in si ogledujejo tudi turistične znamenitosti, vsi pa komaj čakajo tekmo. "To je dogodek, ki sem si ga vedno želel videti v živo," je dejal Rajko z Vrhnike, ki je že bil v Miamiju, ne pa še na tekmi lige NBA. Dončića in Dragića je videl igrati v živo na finalu evropskega prvenstva v Istanbulu in pričakuje podobno vzdušje tudi v Miamiju.

Članki iz rubrike