Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 28.02.2020 07:14:22

Da bi DRAGIĆ preklical reprezentančno slovo za OLIMPIJSKE IGRE? "Vedno je veljalo in vedno velja, da ..."

Profimedia
Goran Dragić se je v velikem intervjuju za tiskano izdajo Ekipe SN dotaknil številnih odmevnih tem: o nocojšnjem spektaklu, a tudi brez zadržkov o sebi, Luki Dončiću, slovenski reprezentanci v hudih težavah in še čem.

Novinarski kolega Andrej Miljković se te dni mudi v Miamiju, kjer bo tekma Miamija in Dallasa oziroma Gorana Dragića in Luke Dončića pod posebnim drobnogledom. Še pred tem pa je pred njegov mikrofon stopil kapetan tiste reprezentance, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu osvojila zlato kolajno. 

Goran Dragić je v velikem intervjuju spregovoril o marsikateri pereči temi, med drugim je bilo eno od vprašanj, če bo, če se bo slovenska reprezentanca tja uvrstila, v tem primeru preklical reprezentančno slovo za olimpijske igre? "In če po eni strani razumem novinarsko delo ter pričakovanje javnosti, se je po drugi zoprno ponavljati – kot da ljudje ne bi razumeli, da sem bil vedno odkrit; da sem vedno povedal tako, kot je tudi bilo. V desetih letih sem za Slovenijo in za reprezentanco dal vse, kar sem lahko in kar sem imel. Vse. Že pred tistim EuroBasketom sem napovedal, da je to moje zadnje veliko tekmovanje, in besedo bi držal ne glede na rezultat. Poslovil bi se v vsakem primeru – toliko bolj sem vesel, da sem se v želji na zadnjem prvenstvu iti na kolajno poslovil z zlatim odličjem. Če bi storil kakorkoli drugače, ne bi bilo fer do ekipe in do navijačev, tako pa je bilo maksimalno odkrito, maksimalno pošteno. Zdaj pride Luka, zdaj bo ta ekipa rasla z njim, vključevali se bodo tudi še mlajši – kolikor vem, imamo nekaj sijajnih talentov. Jaz pa ostajam fer do samega sebe in do vseh okoli mene – kar sem se odločil, sem se odločil. To je vedno veljalo in velja."

Kako težko pa bo ostati fer in držati besedo, če se bo reprezentanca uvrstila na olimpijske igre? "Niti malo. Vse to, vse te možnosti in scenarije sem s samim seboj razčistil že pred časom. Zame to ni nekaj, kar bi se zdaj odpiralo in me begalo – vse sem se odločil, vse sem sprejel. Veselim se poletja z otrokoma, veselim se poletja z družino in na počitnice bom odšel popolnoma miren; pošten do svojih odločitev, zvest svojim besedam in, navsezadnje, pošten do igralcev, ki bi se uvrstili na olimpijske igre. Predstavljajte si, da bi se fantje trudili, garali v kvalifikacijah, se uvrstili na olimpijske igre, nato pa bi Goran Dragić prišel kot veliki šef in nekomu odvzel mesto v ekipi. Ne pride v poštev, to nisem jaz. Jaz bom navijač. Rad bi bil zraven, rad bi bil tam, navijal bom za brata in za vse druge. Če pa kdorkoli v reprezentanci potrebuje pomoč s kakšnim nasvetom ali z izkušnjami, bodisi že ima mojo telefonsko številko bodisi jo zlahka dobi. In rade volje bom pomagal."

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z GORANOM DRAGIĆEM O LUKI DONČIĆU, REPREZENTANCI, ILKI ŠTUHEC ... SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN ALI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike