stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 22.02.2020 06:35:17

Dončić pokazal, kdo je ŠEF! Slovenec je nazaj, Dallas pa z njim terorizira tekmece (video)

Reuters
Košarkarji Dallas Mavericks so po premoru zaradi tekme zvezd odigrali prvo tekmo v severnoameriški ligi NBA in zmagali. Na gostovanju so s 122:106 premagali Orlando Magic. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je bil najboljši strelec tekme s 33 točkami, temu je dodal še deset skokov in osem podaj.

Nemec Maxi Kleber je k zmagi Dallasa dodal 26 točk in s tem dosegel osebni točkovni rekord kariere v NBA, latvijski center Kristaps Porzingis pa je k 19. gostujoči zmagi Dallasa to sezono prispeval 24 točk, deset skokov in pet podaj.

Dallas je letos na gostovanju veliko boljši, kot je bil v preteklih dveh sezonah, ko je skupno zbral le 18 zmag.

Najboljši strelec Orlanda je bil z 28 točkami Evan Fournier, Nikola Vučević pa je v statistiko vpisal 27 točk in 12 skokov. Sicer pa košarkarji Orlanda niso bili natančni pri strelu, zadeli so le devet od 43 poskusov za tri točke, njihov met iz igre pa je bil 39-odstoten.


Dallas je v prvem polčasu vodil že za 18 točk, Dončić je v tem delu igre dosegel 24 točk ter po pet podaj in skokov, so pa domači blesteli v tretji četrtini, ko so po zaslugi 18 točk Fournierja edinkrat na tekmi prevzeli vodstvo (69:68). Gostujoči košarkarji so že do konca četrtine znova preobrnili izid in povedli z 91:84 ter vodstva do konca niso več izpustili. Dončić je še drugič v nizu zabeležil 33 točk, Dallas pa še drugič zmagal. Pred tem je na sedmih tekmah brez Dončića uspel slaviti le trikrat.

Ekipa Denver Nuggets, v kateri Vlatka Čančarja tokrat ni bilo v postavi, je izgubila s 101:113 proti Oklahoma City Thuner. Najboljši strelec Denverja je bil znova Nikola Jokić, ki je dosegel 32 točk, pri Oklahomi je Chris Paul dosegel 29 točk, Steven Adams pa 19 točk in 17 skokov.

Dončić in Dallas bosta prihodnjo tekmo igrala že v noči na nedeljo po slovenskem času, ko bosta gostovala pri ekipi Atlanta Hawks, za katero je Trae Young, lani glavni tekmec Slovenca za naziv najboljšega novinca leta v NBA na prvi tekmi po premoru All-Star dosegel 50 točk.

V noči na nedeljo bo igral tudi Miami Heat Gorana Dragića, ki bo gostil Cleveland Cavaliers, ti so ostali brez trenerja, medtem ko Denver Nuggets prihodnja tekma čaka v noči na ponedeljek, ko bo gostil Minnesoto Timberwolves.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike