stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
4 13.02.2020 08:19:05

SRAMOTA: To so besede, ki jih je TRENER Sacramenta sredi tekme namenil Dončiću! (video)

Reuters
Kaj je rekel trener Sacramenta Luki Dončiću? Zdaj je jasno vse!

V Dallasu je bilo vse v znamenju vrnitve Luke Dončića. Po sedmih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe desnega gležnja, zaradi česar je še drugič v sezoni prisilno počival, je bil 20-letnik željan igre in dokazovanja. Ob visoki zmagi proti ekipi, ki bi ga lahko vzela na naboru leta 2018, je v dobrih 31 minutah dosegel 33 točk, prispeval pa je še osem podaj ob 12 skokih. Zgledu Ljubljančana je dobro sledil tudi Latvijec Kristaps Porzingis, ki je zbral 27 točk, 13 skokov in pet podaj.

Telički so bili večino dvoboja v prednosti, Dončić pa je občinstvo v American Airlines Centru očaral z nekaj cirkuškimi meti in sijajnimi podajami. Iz igre je bil zelo učinkovit, saj je zadel 10 od 18 metov, od tega tri trojke iz sedmih poskusov. Bolje kot na tekmah pred poškodbo pa je metal tudi proste mete. Ob 10 zadetih metih je zgrešil dvakrat.



"Lepo je bilo znova igrati. Vedno želiš biti na parketu. Zmaga je pomembna, sploh pred premorom zaradi tekme vseh zvezd. Tako moramo nadaljevati tudi po njej," je dejal zvezdnik Dallasa takoj po tekmi, na kateri je njegovo moštvo že ob polčasu vodilo za 11 točk, vsa vprašanja o zmagovalcu pa rešilo v tretji četrtini, ki so jo Dončić in soigralci dobili za osem točk.

Nekajkrat se je med dvobojem Dončić zapletel tudi v besedni obračun s trenerjem Sacramenta Lukom Waltonom. "Dejal je nekaj o meni, kar mi ni bilo všeč, to pa je tudi vse," je še razložil slovenski as, a so ameriški mediji hitro izbrskali, za kaj je šlo. V eni od akcij je bil nad Dončićem storjen prekršek, Waltona pa je razjezilo, ker je bil prepričan, da ni šlo za nepravilno oviranje. "To sploh ni bil prekršek," je v smeri glavnega sodnika zavpil Walton, nato pa pogledal še Slovenca in dodal: "Hej, Luka! Naredi mi uslugo, sodniku daj po tekmi svoj avtogram. On je tvoj oboževalec."

Značke: dončić, dallas, walton

Članki iz rubrike