reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 23.01.2020 07:36:23

GOGI še zdaleč ni za odpis! Slovenski zvezdnik je bil še enkrat VELIKU JUNAK in rešitelj Miamija (video)

Profimedia
V ligi NBA je Miami tudi po zaslugi Gorana Dragića (22 točk, 10 podaj) po podaljšku prišel do 31. zmage v sezoni.

S 134:129 je premagal Washington Wizards, s čimer še naprej zaseda drugo mesto na vzhodu za Milwaukeejem. Na igrišče je stopil tudi Vlatko Čančar (tri točke) ob porazu Denverja proti Houstonu s 105:121. 

Obračun Miamija, enega najboljših moštev na domačem parketu, in Washingtona, tretje najslabše gostujoče ekipe v ligi, je sicer zaznamovala odločitev trenerja Miamija Erika Spoelstre, da na klop v drugem polčasu posadi vse košarkarje prve peterke. Ti so namreč drugi polčas začeli z 19 točkami razlike, Washington pa je zaostanek v vsega petih minutah znižal na tri točke.

Takrat je na igrišče Spoelstra poslal Gorana Dragića, Tylerja Herroja in druge, ki so malce držali stik s Čarovniki iz prestolnice ter prednost ob koncu četrtine povišali na devet točk. Košarkarji Washingtona se niso dali in so v zadnji četrtini celo povedli za tri točke. Miami se je vrnil, za podaljšek pa je trojko zadel James Johnson 35 sekund pred koncem rednega dela.

V podaljšku je Miami prevzel pobudo. Goran Dragić je v drugem polčasu dosegel 14 od svojih 22 točk in zadel prosta meta, s katerima je zapečatil 20. zmago na domačem parketu (le en poraz). Ob 22 točkah je Ljubljančan dodal še deset podaj.

"V trenutku, ko smo odšli na klop, smo začeli uživati v predstavi naše druge enote," je v slačilnici dejal center Miamija Bam Adebayo. "Oni so prispevali iskro, ki je mi nismo imeli. Ne smeš biti sebičen. To mi je všeč pri naši ekipi. Smo pravi kolektiv in uživamo v skupnih uspehih," je še dodal center moštva, ki je dosegel šest točk. Poleg Dragića je bil najučinkovitejši Jimmy Butler s 24 točkami in prav tako desetimi podajami, pri gostih pa je 38 točk dosegel Bradley Beal. Miami naslednja tekma čaka v noči na soboto, ko bodo gostili Los Angeles Clipperse.

Na igrišče je od Slovencev stopil tudi Vlatko Čančar, ki je z Denverjem doživel poraz proti Houstonu s 105:121. Slovenski krilni košarkar je v treh minutah in 19 sekundah na parketu dosegel tri točke. Zadel je trojko, v statistiko pa je dodal še po en skok, podajo ter ukradeno žogo. Naslednjo priložnost za dokazovanje bo imel Čančar v noči na soboto proti New Orleansu.

Značke: goran-dragić, miami

Članki iz rubrike